Annons
Annons
En efterlängtad direktlinje för svenska resenärer som älskar metropolen Tokyo: Foto: NanoStockk/GettyImages

En efterlängtad direktlinje för svenska resenärer som älskar metropolen Tokyo: Foto: NanoStockk/GettyImages

Japan

Ny direktlinje mellan Stockholm och Tokyo 2020

Det är över 30 år sedan Arlanda hade en direktförbindelse till Tokyo. Men till sommaren 2020 startar Japans största 5-Star flygbolag All Nippon Airways en direktlinje mellan Stockholm och Tokyo.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-11-22 Uppdaterad 2021-06-23

Med start till sommaren, lagom till OS i Tokyo, kommer Japans största flygbolag, All Nippon Airways (ANA), flyga direkt mellan Stockholm och Tokyo Haneda. Flygplatsen Tokyo Haneda är Japans största flygplats med 87 miljoner passagerare samtidigt som den rankas som en av de bästa flygplatserna i världen när det gäller punktlighet.

– Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige. Den nya direktlinjen är efterlängtad bland svenska exportföretag och den kommer att stärka den svenska besöksnäringen. Vi är mycket glada över att tillgängligheten mellan Sverige och Asien nu kraftigt stärks genom den satsning som ANA gör på Arlanda, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

Ökat intresse för Japan

Japan rankas som Sveriges största exportmarknad i Asien efter Kina.

Antalet resenärer som flög mellan Stockholm och Tokyo har ökat med hela 50 procent under det senaste året. Med det växande affärsutbytet mellan länderna och ett stort antal turister som reser i båda riktningarna växer behovet av större tillgänglighet mellan länderna, skriver Swedavia i ett pressmeddelande.

– Vi ser en allt större efterfrågan på resor till Japan. ANA ökar nu antalet internationella flyglinjer samtidigt som Tokyo Haneda expanderar för att anpassa sig till den växande marknaden för inkommande japansk turism, säger Seiichi Takahashi, Senior Vice President för ANA.

Den nya direktlinjen med det femstjärniga flygbolaget ANA kommer att vara den snabbaste flygvägen från Skandinavien till Japan. Utan mellanlandningar blir det en mer klimatmässigt hållbar flygning samtidigt som frakten gynnas av snabbare godstransporter.

Flygbiljetter till Tokyo

Biljetterna för sommarens resor planeras släppas i mitten av december, men huruvida direktlinjen ska fortsätta efter sommarschemat (29 mars 2020 – 24 oktober 2020) är oklart.

 

Ledare: ”Tokyo jag tänker på dig”

Nytt direktflyg till japanska Sapporo från Helsingfors

Koenji – Tokyos bohemiska oas


Text: Helle Kikerpuu • 2019-11-22
JapanNyhetFlygTokyo

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen