Annons
Annons
Foto: Fuyuki-Kohyama Photography via Getty Images.

Foto: Fuyuki-Kohyama Photography via Getty Images.

Japan

Video: Dammen i Japan som ser exakt ut som en tavla av Monet

Det finns en damm i Japan som ser ut som att självaste Claude Monet målat den med verklighetens pensel. Länge var den okänd för de stora massorna, men sedan 2015 har det vackra vattendraget lockat till sig mängder av turister. Kolla in videon för att se varför.

Text: Johanna Jackson • 2018-07-17 Uppdaterad 2021-06-23

Den vackra dammen, som är fylld med vattenliljor och koi-karpar, ligger bredvid Nemichi-helgedomen utanför staden Seki i prefekturen Gifu i centrala Japan.

Länge var den bara en trevlig detalj för besökare i området men efter att någon lade upp en bild på sociala medier blev dammen en attraktion av sig själv. Och det kanske inte är så konstigt – den påminner nämligen väldigt mycket om den franska impressionisten Monets målningar av näckrosor. 

Eftersom den vid sitt genombrott inte hade ett namn kallades den helt sonika för ”dammen utan namn” men idag är den mer känd som Monets damm. 

Det är dock inte bara i Japan man kan se miljöer som påminner om näckrosverken. I franska Giverny ligger nämligen trädgården som inspirerade konstnärens cirka 250 målningar med motivet. 

Källor: travel.kankou-gifu.jpjw-webmagazine.com

Kyushu: 17 måsten på de varma källornas ö i Japan

Dagens bild: Kawachi Fuji garden


Text: Johanna Jackson • 2018-07-17
JapanRestips

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen