Annons
Annons
Karin Wallén

Karin Wallén

Restips

24 timmar i Singapore

Var kan man pruta på elektroniken, vandra flera mil i exklusiva gallerior och få en smak av både Kina och Indien på en dag? I Singapore såklart!

Text: Karin Wallén • 2013-01-28 Uppdaterad 2021-06-23

08.30 Morgonbön

Starta dagen i Chinatown, med ett besök i Buddha Tooth Relic Temple (288 South Bridge Rd), som är tempel och museum i ett. Trumceremonierna och bönerna börjar redan 04.30, men du får sovmorgon. Passa på att visa vördnad för relikerna efter Budda. Den berömda tanden lär visserligen vara en kotand, men ändå.

10.00 Kinesisk kultur

Baba House (157 Neil Rd), ett fint gammalt bostadshus som blivit museum om Peranakankulturen, alltså kineserna som etablerat sin egen kultur i Singapore och Malaysia. Fortsätt till Tea Chapter (9 & 11 Neil Rd, tea-chapter.com.sg, öppet 11-23), för en lektion i den sköna konsten att avnjuta en kopp på rÙ�tt sätt.

12.00 Exklusiv shopping

Orchard Road är Singapores främsta shoppingboulevard, där exklusiva gallerior ligger på rad. Vandra kilometer efter kilometer i luftkonditionerad lyx, fingra på Gucci och Prada och tappa hakan över prislapparna. Missa inte stadens största bokaffär, Kinokuniya (kinokuniya.com.sg) i Takashimaya Shopping Centre (391 Orchard Rd). Ett himmelrike indelat i otaliga kategorier, från design och foto till filosofi och historia.

13.30 Lunchpaus i vimlet

I superglamorösa gallerian Paragon kan det bli läge för lunchpaus. Testa fräscha P.S. Café på tredje våningen, eller gör som singaporeanerna själva och titta in i ett ”hawker centre”, paxa ett bord i mitten och gå sedan runt till de om­givande matstånden och välj och vraka bland billiga rätter. Nära Orchard Road finns till exempel Newton Food Centre (500 Clemenceau Av).

14.30 Elektronikbonanza

Ta t-banan till Sim Lim Square (simlimsquare.com.sg) – Singapores bästa elektronikgalleria. Flera våningar med datorer, kameror, mp3-spelare och alla till­behör du kan tänka dig. Men köp inte första bästa vidvinkelobjektiv, utan gå runt och kolla prisläget – sedan är det dags att börja pruta!

15.30 Little India

En kort promenad från Sim Lim Square börjar de indiska kvarteren, Little India. En lite stökigare värld av guldförsäljare och tempel, currydoftande kök och Bollywoodmusik. Mitt i smeten ligger det kitschigt dekorerade hindutemplet Sri Veeramakaliamman, som är tillägnat gudinnan Kali.

17.00 Fågelskådning

När du fått nog av storstadsdjungeln heter räddningen Jurong Bird Park (birdpark.com.sg). En stor, välgjord djurpark med flaxande fjäderfän i grälla färger. Även nattsafariturerna på Singapore Zoo får goda omdömen.

19.15 Klassiker i glaset

Det legendariska Raffles Hotel (raffles.com) är ett klassiskt landmärke, väl värt ett besök. I baren beställer du förstås hotellets signaturdrink, Singapore Sling.

20.00 Middagsdags

Efter en lång dag är det dags för ett skrovmål. Lyxa till med kolonial flärd på Flutes at the Fort (entré genom Singapore Philatelic Museum på 23B Coleman St) eller frossa i autentisk indisk mat på Samy’s Curry (25 Dempsey Rd).

22.30 Hisnande bar

71 våningar upp i Swissotel The Stamford (2 Stamford Rd) ligger en bar som fullkomligen tar andan ur besökarna. Drinkarna är extremt dyra, men med både dj och en utsikt som heter duga blir New Asia ändå ett värdigt ställe att avsluta dagen på.

Missa gärna!

Clarke Quay. Överskattat restaurangområde vid floden. Själlösa barer med för trist stämning och för dålig mat.

Missa inte!

Fotmassage. Varva ner med mekanisk fot- och vadmassage i fåtöljerna på turistbyrån pÙ? Orchard Rd, medan du väntar på din tur.

24 timmar i Singapore
Snacka goja på Jurong Bird Park.

24 timmar i Singapore
Svalkande klassiker: Singapore Sling på Raffles Hotel.


Text: Karin Wallén • 2013-01-28
RestipsSingapore

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen