Annons
Annons
Koh Khai Nok. Myndigheterna stänger ned Koh Khai-öarna för att skydda de marina miljöerna från turism. Foto: Istock.

Koh Khai Nok. Myndigheterna stänger ned Koh Khai-öarna för att skydda de marina miljöerna från turism. Foto: Istock.

Nyhet

Fler öar stängs i Thailand – turister förstör korallreven

Bara en dryg vecka efter att thailändska myndigheter beslutade att stänga den populära ön Koh Tachai för turister har det bestämts att ytterligare tre öar ska bli förbjudet tillträde för besökare.

Text: Johanna Jackson • 2016-05-26 Uppdaterad 2021-06-23

Förra veckan stod det klart att paradisön Koh Tachai, en del av Similianöarna skulle stängas eftersom miljön på ön skadades av det stora antalet turister som dagligen besökte den. 

Nu rapporterar den lokala tidningen Phuket News om att ytterligare tre öar ska stängas för att skyddas från turismen. Öarna i fråga är de idylliska Koh Khai-öarna belägna strax öster om Phuket. Ungefär 4 000 personer besöker dagligen någon av öarna Koh Khai Nok, Koh Khai Nui och Koh Khai Nai som är populära snorklingsplatser.

För att komma hit åker många speedboat och området trafikeras ibland av upp till 60 båtar om dagen, vilket medför en stor belastning på det känsliga marina ekosystemet, enligt Watcharin Na Thalang, chef för departementet för marina resurser.

– Turistgrupper tillbringar minst tre timmar med att simma, mata fiskar och snorkla i vattnet, något som orskakar allvarlliga skador på det marina ekosystemet, speciellt på korallreven, sa Watcharin Na Thalang till tidningen.

På Ù?arna finns ett flertal restauranger och butiker och många stränder kantas av solstolar och parasoll. Men nu ska ön rensas och alla byggnader och möbler plockas bort eller rivas.

Enligt en undersökning som har utförs av departementet kan hela 80 procent av reven i området vara drabbade. Förutom mänsklig påverkan och förstörelse är korallblekning, som är en konsekvens av klimatförändring, ett hot mot områdets marina miljöer.

Nordkorea hoppas på turistboom

5 udda dyksajter – från Grönland till Mexiko

Dollarn sjunker – nu blir det billigare att turista i USA


Text: Johanna Jackson • 2016-05-26
NyhetThailand

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top