Annons
Annons
En strand i Phuket-provinsen. Foto: Istock.

En strand i Phuket-provinsen. Foto: Istock.

Nyhet

Nu återvänder solstolarna till Phuket

För två år sedan förbjöds solstolar på stränder på Phuket. Myndigheterna ville rensa upp bland affärsverksamheten som man menade hade gått utom kontroll. Men nu backar myndigheterna – solstolar bli tillåtna igen.

Text: Johanna Jackson • 2017-03-06 Uppdaterad 2021-06-23

2014 började Phukets stränder rensas på solstolar. Länge rådde oklarhet om exakt vad som skulle gälla men efter ett tag stod det klart att parasoll och annan försäljning skulle tillåtas inom särskilda kommersiella zoner som fick ta upp max 10 procent av stränderna.

Bakgrunden var att militärjuntan ville göra upp med illegal uthyrning och försäljning som man menade var nära sammanlänkad med korruption och kriminella nätverk, som en sorts ”solstolsmaffia”. Dessutom försökte myndigheter i samma veva få bukt med taxiskojjare genom razzior och striktare reglering.

Men nu vänder alltså myndigheter i Phuket på solstolsfronten. Enligt The Phuket News meddelade Phukets guvernör Chockchai Dejamornthan att solstolarna återvänder till provinsens stränder för en testperiod. Dock kommer solstolarna endast vara tillåtna inom de kommersiella zonerna och det är fortfarande oklart vem eller vilka som kommer sköta uthyrningen. Om de kommer skötas av lokala näringsidkare eller om uthyrningen kommer att skötas av lokala myndigheter. 

– Det är min plikt att bena ut vem som ska sköta stränderna på Phuket. Men jag kan försäkra er att det inte kommer vara maffian och att de kommer drivas i enlighet med lagen, sa Phukets guvernör till The Phuket News när frågan diskuterades vid ett tidigare tillfälle. 

Turist matade fiskar på thailändskt korallrev – riskerar fängelse

Vem bryr sig om det är diktatur i Thailand?

Det här är Asiens 10 bästa restauranger 2017


Text: Johanna Jackson • 2017-03-06
NyhetThailand

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen