Annons
Annons
Fullpackad strand med solstolar: ett minne blott på Phuket.

Fullpackad strand med solstolar: ett minne blott på Phuket.

Nyhet

Phukets guvernör: Solstolarna är borta för alltid

Nu står det klart, solstolarna kommer inte tillbaka. Även privata solstolar förblir förbjudna – men särskilda zoner för parasoll ska tillåtas.

Text: Johanna Jackson • 2014-12-19 Uppdaterad 2014-12-19

Det har varit oklart hur det egentligen ligger till på stränderna i Phuket men nu har öns guvernör presenterat en fortsatt handlingsplan.

– Solstolar är förbjudna. Jag har talat med turister. Vissa vill ha dem, andra inte. Vissa familjer med unga barn behöver verkligen parasoll, det kommer de att få ha, sa Phukets guvernör Nisat Jansomwong till den lokala tidningen phuketwan.com

– Men parasollen får inte ta upp mer än 10 procent av stränderna och måste begränsas i särskilda zoner.

Läs också: Phuket efter myndigheternas upprensning ’? så är läget just nu

Han kommenterade även incidenter då polisen har stoppat folk med egna parasoll – något som har berott på förvirring menar han, men som ska lösas med de nya standarderna.

Solparasoll kan även komma att hyras ut i särskilda kiosker som styrs av kooperativ för att förhindra korruption på nytt.

Bakgrunden till de nya reglerna är militärens upprensning av stränderna som har pågått sedan slutet av sommaren.  För att få bukt på svarta affärer och behålla stränderna naturliga har man alltså tagit bort samtliga uthyrningar och fasta konstellationer av både parasoll och solstolar.  

Nu kommer den nya handlingsplanen och de nya reglerna att kontrolleras av en särskild kommitté som utgörs av representanter från olika hotell, livräddare, flottan, polisen och turistmyndigheten.

– Om tre månader kommer jag att utföra en studie för att se om handlingsplanen fungerar. Om den inte gör det får vi prova något annat, sa guvernören. 

Mer om Thailand:

Guide: 50 tips i Phuket
Video: Se youtube-kuppen ”Jag hatar Thailand”
Lista: Thailands bästa paradisöar
Reportage: Phukets guldkorn och gömda stränder


Text: Johanna Jackson • 2014-12-19
NyhetThailandPhuket

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen