Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Restips

Udda museer i Bangkok

Bangkok är fullt av intressanta museer, vissa märkligare än andra.

Text: Redaktionen • 2012-12-05 Uppdaterad 2012-12-05

1. Kamthieng House Museum

Mitt bland Sukhumvits moderna skyskrapor och shoppingcenter ligger den här lilla bondgården från 1848. Här får du se traditionella verktyg och artefakter från livet på landet fram till tidigt 1900-tal. Från början stod gården i Chiang Mai, men flyttades till Bangkok på 1960-talet. Museet är sponsrat av kungahuset, vilket förmodligen är enda för­klaringen till att det har råd att ligga där det gör.
• 131 Thanon Asok Montri, Sukhumvit Soi.

2. Bangkok Forensic Museum

Något av det mest makabra man kan hitta i museumväg måste vara de tre museer inom Sirirajsjukhusets väggar på den västra flodbanken av Chao Phraya-floden. Här kan du beskåda deformerade foster i formalin, skelett i olika stadier av förruttnelse och deformerade kropps­delar, som till exempel en mänsklig testikel på 35 kilo. Rekommenderas inte den äckelmagade.
• Forensic Medicine Building, andra våningen, Siriraj Hospital.

3. Bank of Thailand Museum

Den första typen av betalningsmedel i Thailand var bland annat pärlor och armband, och dessa finns också att beskåda, bredvid de första mynten från 1858. Även om du inte är särskilt intresserad av bankindustrin så är byggnaden i sig värd ett besök, museet ligger i ett palats från tidigt 1900-tal, som har tillhört prins Paribatra. Endast grupper om max tio får komma in åt gången.
• Bang Khunphrom Palace.


Text: Redaktionen • 2012-12-05
RestipsThailandBangkok

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top