Annons
Annons
Tack vare det nya tunnelbanenätet kan man enkelt ta sig runt i hela Köpenhamn under jord. Foto: Büro Jantzen/Metroselskabet

Tack vare det nya tunnelbanenätet kan man enkelt ta sig runt i hela Köpenhamn under jord. Foto: Büro Jantzen/Metroselskabet

Danmark

Nya tunnelbanan i Köpenhamn invigs snart

I åtta år har utbyggnationen av tunnelbanenätet i Köpenhamn pågått – men den 29 september är det dags för invigning av metrons nya Cityring. Tack vare de 17 nya stationerna som byggts blir det möjligt att ta sig runt hela staden under jord.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-08-08 Uppdaterad 2021-06-23

När tunnelbanans nya Cityring öppnar blir det enkelt att snabbt ta sig direkt ner i Köpenhamns tunnelbanenät från Köpenhamns Centralstation. Därifrån kan man åka till Østerbro, Nørrebro, Vesterbro och Frederiksberg. Två nya knutpunkter är Frederiksbergs Station och Kongens Nytorv. 

Alla stationer på Cityringen ligger under jord och den sammanlagda längden av den nya tunneln är 15,5 km. I och med öppnandet kommer Köpenhamns tunnelbana ha totalt 39 stationer. 

Det var i oktober år 2002 som Köpenhamns tunnelbana invigdes, då med sträckan Nørreport-Vestamager. Tågen är förarlösa och består av tre vagnar, som rymmer upp till 300 personer. 

Ny skidbacke i Köpenhamn – gjord av plast

48 timmar i Köpenhamn – gastronomi, design och spännande stadsdelar


Text: Linnéa Axelsson • 2019-08-08
DanmarkNyhetKöpenhamn

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen