Annons
Annons
Annons

Förbryllande illusioner, bilder och skapelser väntar på det nya massiva museet i Köpenhamn. Foto: Museum of Illusions

Danmark

Nytt museum i Köpenhamn lockar med galet häftiga illusioner

Den som reser till Köpenhamn framöver kan spana in Europas största Illusionsmuseum! Här väntar lekfulla och interaktiva installationer och trollbindande bilder för alla åldrar.

Text: Karin Wimark • 2024-05-14 Uppdaterad 2024-05-08
Annons

Nu finns det ytterligare en anledning att resa till den danska huvudstaden framöver. I april slog nämligen Museum of Illusions Köpenhamn upp dörrarna på den kända shoppinggatan Ströget. Museet bjuder besökarna på på interaktiva upplevelser där sinnena aktiveras, perspektivet utmanas och fantasin väcks. Här bjuds på förbluffande interaktiva upplevelser som på olika sätt leker med optiska illusioner och där underhållning och lärande går hand i hand – också kallat ”Edutainment”.

– Vi har sett fram emot att kunna välkomna turister från både Danmark och utlandet till vårt 1200 kvm stora museum i hjärtat av Köpenhamn. Och vi hoppas att våra skandinaviska grannar vill ha Museum of Illusions Köpenhamn med på besökslistan när dem korsar gränsen till Danmark, säger Majbritt Lin Walbom, VD för Museum of Illusions, Köpenhamn.

Annons

Läs också: Chefredaktören tipsar: 5 knep för en lyckad citysemester

Interaktiv utställning

Med utgångspunkt i illusionens konst, fysik och naturvetenskap skapar Museum of Illusions installationer som erbjuder både underhållning och utbildning.

– Det här är ett museum där man faktiskt helst ska röra vid utställningarna. Det är en stor del av upplevelsen som ger nya perspektiv och insikter via interaktion, fortsätter Majbritt Lin Walbom.

Gästerna kan uppleva populära illusioner som ”Walk-in-kaleidoskop”, ”Infinity-rummet” och ”The Vortex Dome”, en installation som använder metoden Fluid Dynamics. Och så är det världspremiär för installationerna ”Turning the Fish” och ”Shade Illusion”, som leker med former. Man kan även besöka en dansk korvkiosk på ett helt nytt sätt, klättra upp på en historisk Köpenhamnsfasad från Nyhavn och känna av H.C. Andersens närvaro.

Den 1200 kvm stora utställningen med 72 permanenta installationer erbjuder minnes- och fotovärda upplevelser, som samtidigt ger inblick i den fascinerande vetenskapen bakom illusionerna. Museet i Köpenhamn blir nummer 48 på listan av Museum of Illusions i världen och är Europas flaggskepp. Läs mer här.

Läs också:

Chefredaktören tipsar: 6 barnvänliga aktiviteter i Köpenhamn

10 nya restauranger i Köpenhamn du inte får missa


Text: Karin Wimark • 2024-05-14
DanmarkNyhetmuseumWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen