Annons
Annons
Malin Rothenborg

Malin Rothenborg

Belgien

Fira kärleken på spa

På måndag är det alla hjärtans dag! Vagabond tipsar om fyra spahotell mindre än tre timmars flygresa bort.

Text: Malin Rothenborg • 2011-02-10 Uppdaterad 2021-09-14

Chokladmassage och heta baltikumstenar

Merchants House Hotel Tallin, Tallinn, Estland
Detta omtalade spa-hotell erbjuder massor av njut mitt i centralaste Tallinn. Hotellet känns lyxigt, med betoning på mys och relax. Spa-avdelningen stoltserar med allt från heta stenar, chokladmassage och antistress till terapi för lättare andning. Huden blir len och fin med hjälp av salt från döda havet om man vill. Önskar ni fira kärleken bland kullersten och medeltidsgränder blir det knappast mera mitt i prick. Gamla staden finns med på UNESCOs världsarvslista, och anses som ett måste att besöka i Tallin, så tröttnar ni på avslappning råder ingen brist på sevärdheter.
Till hotellets hemsida<br />
<br />
Fira kärleken på spa

Mjölkbad och lyxrelax på spa-favorit

Nådendal, Åbo, Finland
Fira kärleken i Europas kulturhuvudstad 2011. Nådendal spa, som ligger i Åbo, är både välkänt och omtyckt bland relaxfantaster. Hjärtemysa kan man exempelvis göra i drottning Kleopatras bad med mjölk och honung, lyxbada med skumpan i handen eller slappna av med ett helt vanligt rosbad i Aqua Therapies-avdelningen. Spahotellet ligger centralt och erbjuder en hel drös av ansikts- och kroppsbehandlingar som mjukar upp och varvar ner. Åbo är modernt och kulturellt, men även omgiven av en sagolik skärgård och natur som duger fint för en och annan avstickare om man så önskar.
Till hotellets hemsida<br />

Harmoniska slag från hjärtat i Prag

Hotel Paris, Prag
Spa-avdelningen erbjuder allt från fotmassage till ayurvedisk kroppsmassage och utlovar garanti på harmoni. Hotellet är centralt beläget i gamla stan och romantik tas här på största allvar, vilket understryks av både vy och interiör. För hjärtedagen erbjuds ett paket som inkluderar två nätter, frukostbuffé, fri entré till spa-avdelningen, biljetter till Alfons Mucha museet och middag med levande ljus som påbörjas med champagne. Förutom detta får paret mousserande vin, jordgubbar och röda rosor på rummet. Absolut rosa! Men blir det för mycket av just det rosa erbjuder staden en mängd intressanta sevärdheter. Vill man avancera och vara kulturell kan man exempelvis besöka Pragborgen, med historiska byggnader, kyrkor, gallerier och trädgårdar. Utsikten härifrån är fantastisk.
Till hotellets hemsida

Fira kärleken på spa

Belgiska rosor, turkiskt bad och champagne

Kepinski Hotel Dukes’ Palace Bruges, Belgien
Brygge kan vara, om inte världens, så kanske i alla fall Belgiens mest romantiska stad. Hotellet föreslår ett Alla hjärtans dag-paket, med rosenblad på sängen, champagne och chokladdoppad frukt på rummet. Paketet inkluderar en natt i dubbelrum, frukostbuffé och tillgång till spa-avdelningen med bastu, inomhuspol, gym och turkiskt bad. Det är svårt att tänka sig en misslyckad kärleksweekend med den belgiska pärlestaden som inramning, och lägger ni till ett dygn av spa i mitten kan det bara bli perfekt. Vill man se någonting utanför hotellet är en promenad längs kanalen att rekommendera. Ta en titt på den schweiziske arkitekten Jürg Conzetts bro som går över den fina kanalen.
Till hotellets hemsida


Text: Malin Rothenborg • 2011-02-10
BelgienEstlandTjeckienListorPragTallinn

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen