Annons
Annons
Annons
Trendiga Tallinn. Foto: Fotolia.

Trendiga Tallinn. Foto: Fotolia.

Estland

Estland: 7 trendiga tips för en weekend i Tallinn

Katrina Sokk älskar sin hemstad Tallinn och brinner för den kreativa våg som sköljt över staden de senaste åren. Här är hennes bästa tips för dig som vill uppleva det trendiga Tallinn!

Text: Redaktionen • 2017-12-29 Uppdaterad 2021-06-23
Annons

1. Veganska nudlar

Noodlebox (Telliskivi 24) är ett minimalistiskt, veganskt nudelhak tio minuters promenad från den hippa stadsdelen Telliskivi. Här är läckert, färgstarkt och klart prisvärt. Beställ klibbigt ris med mango, välj bland ett urval av deras hembryggda kombuchas, ett slags syrligt, jäst te fullproppat av antioxidanter och andra hälsoeffektiva egenskaper, eller testa någon av Noodlebox många ölsorter. Det är svårt att slita sig från deras kitschiga design, avslappnade stämning och fräscha rätter. 

Estland: 7 trendiga tips för en weekend i Tallinn

2. Strandpromenad

Ett strandbesök är kanske inte det första man kommer att tänka på i Tallinn. Men att promenera längs vackra Pirita Beach är ett ljuvligt sätt att upptäcka stadens mångsidighet året om, inte minst med den vackra utsikten över gamla stan. Tallinns många sandstränder ligger tätt intill stadskärnan. Därför vore det oförskämt att inte promenera ner för ett besök, då och då. 

Annons
Estland: 7 trendiga tips för en weekend i Tallinn
Katrina Sokk ger sina bästa tips till sin hemstad.

3. Alternativt nattliv på Hall

När det kommer till Tallinns nattliv är den nya techno- och elektroklubben Hall (Peetri 6) på allas läppar. Konceptet drog igång som ett samarbete mellan lokala aktörer, artister och entre-prenörer som ville skapa en technoklubb med fokus på det alternativa Tallinn. Anled-ningen var att de saknade en plattform och scen där elektronisk musik och visuell konst kunde komma till uttryck. Skynda dig dit om du vill ha möjligheten att upptäcka Hall innan folkstormen tar över. 

Estland: 7 trendiga tips för en weekend i Tallinn

4. Whiskyrakning och kaffeexpert

På Café Renard (Telliskivi 62) i konstdistriktet Telliskivi bjuds på stor kunskap, ett fascinerande kaffesortiment och dessutom heta alternativ som lurkuma latte, eller golden milk som det också kallas. En gammal ayurvedisk drink från Indien med ingefära, gurkmeja, kanel och peppar. Bohemiska Renard agerar dessutom motorcykelaffär och en trappa upp finner du hårsalongen Rude Rats, där skägg rakas med gamla italienska knivar och alla gäster erbjuds en whisky. 

Estland: 7 trendiga tips för en weekend i Tallinn

5. Indiskt mecka

För den som gillar indisk mat är Tallinn en destination att lägga på minnet. Här är utbudet av indiska restauranger stor och kvaliteten generellt hög. Den bästa mango lassin finns på Elevant (Vene 5), en färgglad restaurang i gamla stan hyllad av veganer och vegetarianer. Chakra (Bremeni käik 1) ytterligare en indier i gamla stan har den bästa kulfin, en känd indisk glass med kardemumma och saffran. Även hipsterområdet Telliskivi har sin egen indiska höjdare, Lendav Taldrik (Telliskivi 60 A) med Tallinns bästa naan-bröd med ost.

6. Exklusiv vintage på Fankadelik

I Tallinn vimlar det av udda secondhandbutiker som gjorda för spännande fynd. Men är du på jakt efter kvalitet ska du blicka direkt mot Fankadelik. Gömd på en övervåning på adressen Vana-Viru 6 ligger den unika secondhandbutiken där alla kläder och accessoarer är handplockade från exklusiva garderober runtom i världen. Bli därför inte förvånad om du ramlar över en klänning som tidigare tillhört en Hollywoodstjärna. Som om detta inte vore nog agerar butiken dessutom hår- och makeupsalong.

Estland: 7 trendiga tips för en weekend i Tallinn

7. Historisk vuxengunga

Sugen på en adrenalinkick? Bege dig till den svindlande 60-metersgungan i halvbågen på Sångarfältet. På den legendariska platsen samlas tiotusentals estländare vart fjärde år för att fira landets frihet. Just här skedde nämligen spontana massångsdemonstrationer under dryga fyra år innan Estland fick sin självständighet 1991. Svinga dig mellan halvbågens toppar och känn historiens vingslag på en av Tallinns mest betydelsefulla platser.

Estland: 7 trendiga tips för en weekend i Tallinn

Text: Redaktionen • 2017-12-29
EstlandRestipsListorTallinnWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen