Annons
Annons
En person som sitte i en stol på isen med ett litet hus bakom sig.

Se norrsken i Finland och bo på coola boenden. Foto: Wilderness Hotel Nellim

Finland

Se norrsken och bo unikt och naturnära i Finland

I norra Finland kan man skåda norrsken nästan varje klar natt mellan september och mars! Här är tre boenden i finska Lappland där norrskensjägaren kan checka in och bo under den dansande stjärnhimlen.

Text: Helle Kikerpuu • 2022-01-25 Uppdaterad 2022-01-25

Inari

Inari är Finlands bästa ställe att uppleva på norrskenen på. Detta då Inari i landets nordligaste hörn ligger precis under “norrskensovalen”, den ring med norrskensljus som lägger sig kring den magnetiska polen vid norra halvklotet. Här kan man gå på norrskensjakt och bo oförglömligt på Lake Inari Aurora Hut. Checka in i en drömsk “eco hut” mitt på den frusna sjön Inari med utsikt över den turkosa himlen.

Pyhäjärvi

Pyhäjärvi i finska Lappland är ett måste för norrskensjägaren. Bo i Lucky Ranchs snöigloor som är byggda av snö, alltid med minusgrader inne i igloon. Läget vid sjön Pyhäjärvi, runt hörnet från Pyhä-Luosto nationalpark, är oslagbart när det gäller såväl stjärn- som norrskensskådning. Efter en helkväll med de dansande norrskenen kryper man ner i en varm sovsäck och njuter av den kompakta tystnaden. 100 procent sinnesro utlovas.

En igloo av snö med norrsken över
Back to the nature i Finland. Foto: Fotograf Aleksi Mehtonen/Pyhätunturi

Ranua

I finska Lapplands södra delar avtäcker sig Arctic Fox Igloos glashyttar med en norrskensvy likt ingen annan. Även om boendet ligger nära lilla staden Ranua så gömmer sig hytterna i hjärtat av skogen, precis vid den fridfulla strandkanten och med obehindrad utsikt över himlen. Djurvännen kan dessutom ta sig ett stenkast bort till Ranua Wildlife Park. Där man kan se fjällrävar, de enda isbjörnarna i Finland och mer än 50 andra arktiska djur.


Text: Helle Kikerpuu • 2022-01-25
FinlandVinterresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen