Annons
Annons
Redaktionen

Redaktionen

Frankrike

Sex bästa shoppingtipsen i Paris

Rebecca Magniant har gjort sitt stora intresse, att shoppa, till affärsverksamhet i företaget Chic Shopping Paris. Hon guidar i Paris stora shoppingutbud.

Text: Redaktionen • 2009-02-25 Uppdaterad 2021-06-23

Sex bästa shoppingtipsen i ParisNamn: Rebecca Magniant. Ålder: 35. Ursprungligen från: USA. Bor: Paris, 11:e arrondisemanget. Familj: fransk man, en dotter på 3, vÙ?ntar en till dotter. Aktuell med: Boken Chic Shopping in Paris, och det egna företaget med samma namn. Hennes kunder har spenderat alltifrån en femtiolapp upp till 200 000 kr på en enda shoppingtur. http://www.chicshoppingparis.com

1) Bästa vinbutiken: Ryst Dupeyron
Ett stort och bra urval av vin, portvin och whisky i alla prisklasser. Här kan du hitta flaskor som buteljerades i slutet av 1800-talet, och företaget har drivits av familjen i fyra generationer. Du kan också få personliga etiketter påklistrade på flaskorna med till exempel födelsedagshälsningar. Adress: 79 rue du Bac, 7th.

Sex bästa shoppingtipsen i Paris

2) Superexklusiva skor och väskor: Lobato
En pytteliten butik med ett urval av de bästa franska och europeiska sko- och väskmärken. Ägaren själv, Miguel Lobato, provar ofta modellerna för att vara säker på att de är bekväma nog för kunderna. Adress: 6 rue Mahler, 4th.

3) Smycken och glitter: Servane Gaxotte
Bedårande halsband med små ledade dockor i silver eller inskriptioner av franska talesätt och ordspråk. Ett måste för den trendkänsliga som gillar tingeltangel. Adress: 55 rue Saints Peres, 6th.

4) Parfym och presenter: Fragonard
En parfymeria med dofter från den kända parfymstaden Grasse, Frankrike. Dessutom finns här ett stort urval av presentartiklar: tvålar, badsalt, hudkräm, broderade tofflor, näsdukar, tvättpåsar etc. En favorit bland mina kunder, nästan alla köper någonting här. Adress: 196 blvd St. Germain, 7th.

Sex bästa shoppingtipsen i Paris

5) Antikviteter och vintage: Puces de Cligancourt (Flea Market)
På denna loppmarknad kan du hitta allt från gamla kartor till en förgylld stol från tidig rokoko. Det är nästan lika mycket ett museum som en loppis – och underbart roligt att traska runt här även om man inte plockar fram plånboken. Adress: se http://www.parispuces.com för adresser och info.

6) Te, te, te – och kaffe: Mariage Freres
Fransmännen är nästan lika galna i te som de är i kaffe! Den här butiken har funnits i evigheter, och har ett stort sortiment av fina teer. Köp med dig lite te i lösvikt hem eller ta en tepaus i kafét. Adress: 35 rue Bourg Tibourg, 4th.


Text: Redaktionen • 2009-02-25
FrankrikeRestipsParis

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top