Annons
Annons
Foto: Paul Biris/ Getty Images

Foto: Paul Biris/ Getty Images

Grekland

Zakynthos berömda strand drabbad av jordskred

Navagiostranden på ön Zakynthos är en av Greklands populäraste sevärdheter. Men efter en tid av flera jordskred som orsakats av jordbävningar finns förslag på att införa badförbud på stranden.

Text: Johanna Jackson • 2018-11-08 Uppdaterad 2021-06-22

Navagio, som betyder skeppsvrak, efter det strandade skeppet på stranden, ligger på öns nordvästra sida och går endast att nå med båt. Varje år kommer upp till en miljon besökare om året, hit för att bada i det turkosa vattnet och ta bilder på de idylliska omgivningarna. 

Men i september skadades minst sju personer när ett stort klippblock rasade ner på marken. Och i slutet av oktober drabbades ön på nytt när en serie av jordbävningar fick delar av de branta klippväggarna som omger stranden att falla ner i vattnet och färga det kritvitt.  

För att förhindra liknande olyckor i framtiden finns nu förslag på att begränsa turisternas tillgång till stranden. Ett förslag är att införa “säkra zoner” som turisterna får vistas på.

Ett annat är att införa badförbud. I så fall skulle turisterna endast få besöka det strandade skeppet i små grupper, utan att bada, enligt Greek Reporter. I dagsläget är dock stranden öppen som vanligt, enligt lokala researrangörer som Vagabond har talat med. 

Zakynthos: Vandring på grekisk favoritö

10 grekiska öar du aldrig hört talas om

Därför kallas den grekiska ön för "Lilla Australien"


Text: Johanna Jackson • 2018-11-08
Grekland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top