Annons
Annons
Nätverket erbjuder matlagningskurser, middagar och upplevelser från matmarknader. Foto: AleksandarNakic/GettyImages

Nätverket erbjuder matlagningskurser, middagar och upplevelser från matmarknader. Foto: AleksandarNakic/GettyImages

Italien

Upplev det italienska köket – lokalt och genuint

Ett italienskt nätverk välkomnar matälskare från hela världen till sina egna hem för genuina och lokala smaker, matupplevelser och marknader. Boka en pastakurs eller följ med till matmarknaden och ät middag lagad av hemmakockar från hela Italien.

Text: Helle Kikerpuu • 2019-11-02 Uppdaterad 2021-06-23

Det är få länder i världen som är så starkt förknippade med sin matkultur som Italien. Nu lanserar ett italienskt matnätverk kurser och upplevelser för omvärlden.

Cesarine är ett nätverk som består av mer än 700 hemmakockar i drygt 120 italienska städer. Kockarna är enligt hemsidan ”de sanna bevararna av det italienska gastronomiska arvet” drivna av viljan att bevara recept och traditioner som överförts från generation till generation.

Namnet Cesarina betyder bokstavligen ”Lilla Julius Caesar”, vilket en gång i tiden var det vanliga namnet som gavs till hemmafruarna i Emilia Romagna. Idag står det för en passionerad italiensk kock och värd.

Nätverket startades 2004 efter en idé av Egeria di Nallo, sociolog vid universitetet i Bologna, som en ”Förening för skydd och spridning av det italienska kulinariska arvet”. Målet är att skapa ett band mellan det förflutna, nutid och framtid och förmedla det italienska mat- och vinarvet samt återupptäcka regionens lokala produkter.

Middagar och matmarknader

Idag är ”Cesarine” en webb- och mobilplattform som nu även välkomnar matälskare från hela världen till sina egna hem för genuina och lokala smaker, matupplevelser och marknader.

Varje Cesarina erbjuder, förbereder och serverar lokala rätter. De organiserar också matlagningskurser med möjlighet att besöka lokala marknader och producenter, privata evenemang, och de erbjuder cateringtjänster på exklusiva platser, avsedda för jubileum, fester eller konferenser.

Läs mer och kanske hittar du också en intressant kurs på cesarine.com

Upplev det italienska köket – lokalt och genuint
Matkoma i Italien med pizza. Foto: LauriPatterson/GettyImages

Venedigs turistskatt införs 2020 – böter om du inte betalar

25 galet pittoreska städer i Italien

Ett dygn i Rom – lokalbons bästa tips


Text: Helle Kikerpuu • 2019-11-02
ItalienNyhetMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen