Annons
Annons
Treviso i Italien

Kanaler, båtar och arkader. Nej vi är inte i Venedig utan i Treviso. Foto: GettyImages

Italien

Treviso är ett Venedig i miniatyr

Älskar du Venedigs kanaler och vackra hus, men är trött på massturismen? Då ska du resa till den mindre välkända grannstaden Treviso.

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-10-21 Uppdaterad 2021-10-22

Rullväskan dunsar fram över kullerstenarna och det slår mig hur tyst det annars är. Staden Treviso ligger bara fyrtio minuters tågresa från Venedig, och trots att det även här snirklar turkosa kanaler mellan pastellfärgade husfasader så är det en outforskad oas i jämförelse med sin världskända – men ärligt talat ganska slitna – granne.

Som ett lugnare Venedig. Silefloden i Treviso mynnar dessutom ut i Venediglagunen. Foto: GettyImages

Trevisos centrum är omgivet av en stadsmur med portar från medeltiden. Gulliga kaféer och butiker varvas med pelargonprunkande balkongräcken intill kanalernas stilla vattenspeglar. Här vilar ett fridfullt lugn. Jag checkar in på Hotel il Focolare och får mina drömmars hotellrum, högst upp med utsikt åt tre håll över kanaler och taknockar. Den bästa maten äter jag i form av tryffelpizza hos Da Pino på torget Piazza dei Signori, och trerätters på Trattoria all’Oca Bianca – en riktig pärla gömd på en bakgata.

I vinbaren L’ Enoteca Toni del Spin använder de sig av vingas, en metod som gör att man kan konservera vinet trots att man öppnat flaskan. Det innebär att man kan beställa in i princip alla deras viner per glas, även de där dyra vinerna som bara brukar kunna beställas per flaska. Missa inte heller den lokala fiskmarknaden Isola della Pescheria som dedikerats en en helt egen ö.

Ta sig hit: Flyg till Venedigs flygplats Ats Marco Polo, varifrån tåget till Treviso tar 1 timme (byt vid Venezia Mestre). Eller som stopp under en tågluff.

Ta en cappuccino och spana på italienarnas förmåga att njuta av livet. Foto: GettyImages
Ett rum med en utsikt i Treviso. Foto: Sofia Zetterqvist

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-10-21
ItalienRedaktionens favoriter

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen