Annons
Annons
Annons
Klapperstensstranden Grandovac ligger på 30 minuters gångavstånd från Vis. Foto: Pernilla Sjöholm

Klapperstensstranden Grandovac ligger på 30 minuters gångavstånd från Vis. Foto: Pernilla Sjöholm

Kroatien

Vis vackraste stränder

Ön Vis i Splits skärgård bjuder på vita klapperstenstränder, örtdoftande stigar och avskildhet. Tidigare en militärbas för Jugoslavien – numera avslappnad semesterpärla. Här är öns bästa stränder.

Text: Johanna Jackson • 2018-08-15 Uppdaterad 2021-11-02
Annons

1. Stiniva

Bildskön klapperstenstrand som utnämnts till en av Europas vackraste av en rad resemagasin. Går att ta sig till antingen med båt eller genom att parkera en bit ifrån och vandra. På stranden finns ett litet café som säljer öl och glass. 

2. Grandovac

Bästa stranden i Vis stad. Klapperstenstranden ligger på en halvö, bakom den övergivna och halvt förfallna Tjeckiska villan. Från hamnen i Vis tar det ca 30 min att gå dit. 

Annons

3. Silver Beach/Srebrna

Fin klapperstensstrand nära byn Rukavac som även har lena klippor. På samma kustremsa finns också ett nudistbad. På samma halvö ligger även Diamond Beach Club som har enklare rätter, båttaxi och kajakuthyrning. 

Vis vackraste stränder
Stinivastranden är känd som en av de vackraste i Europa. Foto: Istock

4. Kamenica beach

Kring Komiza – Vis näst största samhälle, finns flera fina stenstränder med gångavstånd från byn. Lilla Lucica, som ligger mitt i staden funkar utmärkt för ett snabbt dopp men vill man ha lite mer avskildhet är Kamenica, strax söder om Komiza ett bra alternativ. Stranden är populär bland ungdomar och anses vara lite av en partystrand. Här finns även en enklare servering. 

Vis vackraste stränder
Lucica: En av många små stränder i Komiza. Foto: Istock.

5. Zaglav Beach

Ligger nära Milna och är en av få sandstränder på Vis. Naturskön och utan faciliteter. För att ta sig hit kan man parkera vid paddelsurfskolan Vis Adventure och vandra sista biten. 

6. Stoncica 

Sandstrand i skyddad vik som är populär bland barnfamiljer. Vid stranden ligger även restaurangen Konoba Stoncica som specialiserar sig på nyfångad grillad fisk och har en mysig servering i skuggan av tallar och tamariskträd. 

Vis, Kroatien – Mamma Mia vilken ö!


Text: Johanna Jackson • 2018-08-15
KroatienRestipsGuideListorSol och badVis

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen