Annons
Annons
Lägg till dinosaurier och Malta blir inte bara vackert utan också coolt! Foto: GettyImages

Lägg till dinosaurier och Malta blir inte bara vackert utan också coolt! Foto: GettyImages

Malta

Malta inspelningsplats för nya Jurassic World-filmen

Jurassic World är en fortsättning på Jurassic Park-filmerna. I den nya filmen (Jurassic World: Dominion) har dinosaurierna evakuerats ut från parken och sedan rymt ut i världen. Under september ska delar av filmen spelas in på Malta.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-08-14 Uppdaterad 2021-06-23

Inspelningen av Hollywoodfilmen Jurassic World 3 skulle ha startat i maj i år men fick skjutas upp på grund av COVID-19. Nu ligger produktionsteamet i startgroparna och är redo att sätta igång inspelningen på Malta i slutet av augusti. Jurassic World 3 blir den första storskaliga filmen som spelas in på de maltesiska öarna sedan pandemin bröt ut.

Malta inspelningsplats för nya Jurassic World-filmen
En av inspelningsplatserna på Malta är huvudstaden Valletta. Foto: GettyImages

Det är de maltesiska öarnas vackra kustlinjer och natur, liksom den världsarvsklassade arkitekturen som lockar produktionsteam från hela världen.

Jurassic World-produktionen inkluderar inspelningsplatser som huvudstaden Valletta samt orterna Vittoriosa, Mellieha och Pembroke. Filmen förväntas gå upp på biograferna i juni 2021.

De maltesiska öarna Malta, Gozo och Comino, har tidigare varit inspelningsplats till en mängd ikoniska Hollywood-filmer som bland annat Gladiator, U-571, Greven av Monte Cristo, Troy, München, Andra Världskriget, Captain Phillips och sist men inte minst, filmen Popeye (på svenska – Karl-Alfred) vars inspelningsplats fortfarande är en populär turistattraktion på Malta.

Andra inspelningsplatser för filmen har bland annat varit i Kanada och Storbritannien.

Jurassic World: Dominion

Filmen regisseras av Colin Trevorrow, som även regisserade den första filmen i Jurassic World-serien (år 2015). Skådespelarna Jeff Goldblum, Laura Dern och Sam Neill, som var en del av originaluppsättningen i Jurassic Park-filmen 1993, gör också “come-back” i den kommande filmen.

Trion medverkar tillsammans med Chris Pratt och Bryce Dallas Howard, som medverkade i Jurassic World (2015) och i uppföljaren år 2018, Jurassic World: Fallen Kingdom.

Våra 10 bästa tips på solsäkra Malta

10 okända paradisöar i Europa

Game of Thrones: 5 vackra platser från inspelningarna


Text: Helle Kikerpuu • 2020-08-14
MaltaNyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top