Annons
Annons
Text: Matilda Shayn. Foto: Anna Wahlgren & Thinkstock.

Text: Matilda Shayn. Foto: Anna Wahlgren & Thinkstock.

Polen

Guide: 11 tips till hipster-Warszawa

Vagabonds guide till det unga Warszawa. Vi ger dig 11 heta caféer, nattklubbar och barer i staden som har blivit känt som det nya Berlin.

Text: Redaktionen • 2015-09-21 Uppdaterad 2021-06-23

500m2 do wynajęcia

Kulturcenter och klubblokal i gammal industribyggnad. Dagtid ordnas olika evenemang och det är trevligt att sitta och fika ute på gården. På helgerna förvandlas 1500m2 do wyna-jęcia till klubb med techno och elektronisk musik. Nyligen slog klubben igen på den adress där man hittills har huserat, men nu har man öppnat igen på adressen Emelii Plater 29. Håll utkik på deras sajt för aktuell information.

1500m2.comfacebook.com/1500qm

Galeria Funky Studio

Kafé, konsertlokal och ibland galleri i ett. Galeria Funky Studio lämpar sig väl för att sitta och jobba med sin laptop men är också ett populärt fikaställe. Bra urval av sallader, smörgåsar och bakverk. 

Funky, Plac Zbawiciela 2, galeriafunky.pl

Charlotte

Elegant bistro med öppet kök som inger kontinental känsla. Perfekt för ett glas bubbel, ostbricka och charkuteritallrik men också för att köpa nybakat bröd att ta med sig hem. 

Aleja Wyzwolenia 18, Plac Zbawiciela, bistrocharlotte.com

Guide: 11 tips till hipster-Warszawa
Saluhallsatmosfär på Charlotte.

Plan B

Ett av Warszawas populäraste ställen. Plan B verkar förvisso inte nödvändigtvis särskilt exceptionellt-, men är ändå ett måste på barrundan. En blandning av ruffigt och gemytligt. Plan B är allra populärast som bar, men ordnar också en del kulturaktiviteter.

Aleja Wyzwolenia 18, Plac Zbawiciela, facebook.com/PowiekszeniePlanB

Guide: 11 tips till hipster-Warszawa
Klottrat och hipstertätt på Plan B.

Parking bar

Bar med klubbinslag, på nedervåningen i ett gammalt parkeringshus, som på kort tid blivit ett av Warszawas mest hajpade ställen. Rått och ruffigt och låg mysfaktor – men roligt. Det finns flera andra populära ställen på samma gata.

Ulica Nowogrodzka 27, parkingbar.eu och facebook.com/barparking 

Cafe Kulturalna

På dagen lugnt kafé som vissa kvällar förvandlas till klubb, ofta med livekonserter. Café Kulturalna är beläget i anslutning till Teatr Dramatyczny i det gamla kommunistiska Kulturpalatset.

Plac Defilad 1, kulturalna.plfacebook.com/CafeKulturalna

Guide: 11 tips till hipster-Warszawa
Cafe Kulturalna huserar i Kulturpalatset i centrala Warszawa.

Warszawa Powiśle

Originella kaféet och baren Warszawa Powiśle är uppbyggt i en gammal biljettkassa till en tågstation. Stället har nästintill kultstatus och har själva marknadsfört sig som ”en kiosk med vodka och kultur”. Populärt i kulturkretsar.

Leona Kruczkowskiego 3B, facebook.com/warszawskiepowisle

Cud nad Wisłą

De senaste åren har området runt floden Wisla blivit allt trendigare. Det händer mycket på populära Cud nad Wislą, där-ibland konserter, men när det är dåligt väder finns det en risk att evenemangen ställs in. Endast öppet under sommarsäsongen.

Bulwar Flotylli Wiślanej, facebook.com/CudownieNadWisla

Pawilony

Gömd bakgård med mängder av små barer, där det tenderar att bli så fullt att folk står ute på gatan och minglar. Här är det fler studenter och turister än hipsters.

Ulica Nowy Świat 22/28, enklast att gå in via en gång vid gatan Nowy Świat 26, facebook.com/pawilony

Guide: 11 tips till hipster-Warszawa
Folkligt och festligt på bakgården Pawilony.

W oparach absurdu

Ett av de populäraste ställena i stadsdelen Praga som ofta spelar live-musik. Kitschigt, färggrant, bohemiskt och inrett med en salig blandning av secondhandprylar. På samma gata hittar du flera kaféer och barer och en gammal vodkafabrik som omvandlats till kultur-centrum.

Ząbkowska 6, oparyabsurdu.pl och facebook.com/woparachabsurdu

Guide: 11 tips till hipster-Warszawa
Gillar du begagnat och bohemiskt?
Då är W Oparach Absurdu ditt ställe.

Klubokawiarnia Towarzyska

På den här klubben är det kalt och modernt minimalistiskt inrett i en tidsenlig byggnad från 1959. Lokalen har tidigare varit köttaffär. Numera ordnar man diverse kulturevenemang. Klubokawiarnia Towarzyska ligger i bostadsområdet Saska Kępa på andra sidan Wisla och i när-heten av gatan Francuska, som väckts till liv de senaste åren med många kaféer och barer och är ett lugnare alternativ till Warszawas mer centrala delar. 

Zwycięzcow 49, klubokawiarnia.net och facebook.com/Towarzyska

Guide: 11 tips till hipster-Warszawa

Warszawa – Europas nya hipsterhuvudstad

6 av världens mest ensliga hotell

9 platser från filminspelningar som du faktiskt kan besöka


Text: Redaktionen • 2015-09-21
PolenRestipsWarszawaWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen