Annons
Annons
Genrebild: Istock

Genrebild: Istock

Nyhet

Hemlösa hundar dödas inför fotbolls-VM i Ryssland

Hemlösa hundar avlivas inför det kommande mästerskapet i Ryssland. Djurens rätt vill uppmana Svenska Fotbollförbundet att ta ställning.

Text: Elisabeth Andersson • 2018-06-04 Uppdaterad 2018-06-04

Ofattbart nog så blir det allt vanligare att hemlösa hundar dödas inför stora internationella evenemang, enligt Djurens rätt. Om bara tio dagar är det avspark för fotbolls-VM i Ryssland, och  det här evenemanget är inget undantag. I Ryssland tros antalet herrelösa hundar uppgå till över en miljon. Eftersom många av dem tros bära på sjukdomar, som rabies, ska VM-kommittén ha gett order om att hundarna ska avlivas, enligt The Mirror.

– Vi har fått många klagomål från aktivister och bekymrade medborgare som säger att det förekommer masskjutningar och avlivningar av hemlösa djur i flera VM-städer, säger Vladimir Burmatov, chef för Rysslands naturskyddskommitté, enligt The Mirror. 

Burmatov krÙ?ver nu att dödandet ska upphöra och kommittén har skickat brev till Rysslands idrottsminister Pavel Kolobkov med en vädjan att använda humana metoder. Enligt Burmatov skulle det kosta lika mycket att istället fånga in hundarna, låta vaccinera dem och hitta hem åt dem. 

Även Djurens rätt förespråkar denna metod, som kallas för Trap, Neuter, Return och Manage, eller TNR-M.

“Djur ska inte behöva dö för vår underhållnings skull” konstaterar organisationen, som nu uppmanar så många som möjligt att skriva under ett upprop och uppmana Svenska Fotbollsförbundet att ta ställning för djuren.


Text: Elisabeth Andersson • 2018-06-04
NyhetRyssland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top