Annons
Annons
Foto: Istock/Press

Foto: Istock/Press

Nyhet

Få betalt för att hänga med Glenn och glo på fotboll i Ryssland

Gå på fotbollsmatcher, häng med supportrar och upptäck Ryssland. Låter det som ett skönt upplägg? Nu har du chansen att få betalt för det.

Text: Johanna Jackson • 2018-03-09 Uppdaterad 2021-06-23

Det här med att få publicitet med hjälp av tävlingar där priset är ett lyxigt jobb som innehåller resande på ett eller annat sätt har blivit alltmer förekommande bland företag. Och i en tid där nya museum byggs efter principen ”maximal selfie-kompatibilitet” och lyxhotell börjar erbjuda Instagram-butlers kanske det inte är så konstigt ändå?

Senast för några dagar skrev Vagabond om ett brittiskt företag som letade efter någon som kunde resa runt i Skottland och prova whisky på deltid och i början på året berättade vi om TUI som sökte professionella strandfejkare för ett kortare uppdrag.

Den senaste i raden av jobb i samma kategori kommer från spelbolaget Unibet. De söker nu en sommarjobbare som ska bevaka fotbollsfesten i Ryssland och skapa innehåll i sociala medier. Den sökande bör ”gilla fotboll, människor, internet och att synas” enligt annonsen som bland annat finns på platsbanken och Blocket Jobb. 

Få betalt för att hänga med Glenn och glo på fotboll i Ryssland
Sverige kommer bland annat att spela i Sotji, där de möter Tyskland. Foto: Istock.

Den som får jobbet kommer sedan att gå på Sveriges matcher, vimla med fotbollssupportrar och leverera ”roligt innehåll” i form av text, bild och video till flera medier. Och att hitta känslosamma svenska bollskallar blir nog inget problem, under VM kommer svenskarnas bokningar till Ryssland nämligen ökat med över 1 000 procent, enligt en färsk rapport.

Kunskaper i redigeringsverktyg och ett intresse för sport (och fotboll) är ett krav. Likasom villighet att iföra sig diverse svenskklingande attiraljer som pippi-peruker, landslagströja och vikingahjälm.

Jobbet är en visstidsanställning och lönen är enligt överenskommelse. 

– Men den kommer vara hög, säger Mikael Åström, kommunikatör på Unibet till Vagabond. 

Då rapportören kommer att hänga med Glenn Hysén en del, är kunskaper i ordvitsar högst meriterande. Kunskaper i ryska är också ett plus men inget krav. Sökande bör däremot kunna utrycka sig väl mycket väl i både svenska och engelska samt tala flytande fotbollska, enligt annonsen. 

18 absurda kommentarer som visar att svenskar behöver tagga ner och njuta mer av semestern

10 misstag som svenskar gör på utlandssemestern


Text: Johanna Jackson • 2018-03-09
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen