Annons
Annons

Härliga färger vid stranden Papagayo på Lanzarote. Foto: Canary Islands Tourism

Spanien

6 riktigt sköna stränder på Kanarieöarna

Här får du 6 anledningar att lämna poolen när du reser till Kanarieöarna.

Text: Helle Kikerpuu • 2021-09-17 Uppdaterad 2021-09-17

Playa de El Golfo, Lanzarote

Stranden består av svart lavasten, och de erodderade klipporna som följer strandremsan är minst lika uppseendeväckande med sina dramatiska formationer. Playa de El Golfo är också känd för sin gröna lagun, Lago Verde, som står i stark kontrast till den svarta sanden och de orangegula klipporna.

Playa de El Golfo. Foto: Canary Islands Tourism

Playas en las Dunas de Corralejo, Fuerteventura

Den nio kilometerlånga stranden Playas en las Dunas löper längs Corralejos sanddyner. Det turkosa vattnet sköljer in över den finkorniga, vita sanden som över lång tid skapats av nedmalda snäckskal. Sanden fungerar som en naturlig spabehandling och kan användas till att exfoliera huden, medan man blickar ut över havet och öarna Los Lobos och Lanzarote.

Playa de Nogales, La Palma

Ett praktexempel på vad vad La Palma har att erbjuda: berg, vandringsleder, lava, hav och lummiga grönområden. Stranden som är belägen vid den norra byn Puntallana har svart lavasand med nyanser av blått och grått samt spektakulära klippor. Nogales passar såväl den äventyrslystne surfaren som den avslappnade semesterfiraren som är ute efter vackra vyer.

Playas en las Dunas de Corralejo. Foto: Canary Islands Tourism

Playa de el Médano, Teneriffa

På södra Teneriffa finner man El Médano: en gyllene sandstrand med långgrunt vatten och få vågor. Dessutom finns här alla nödvändiga faciliteter. Över tid har samhället med samma namn kommit att bli som ett andra hem för många av de vattensportsintresserade öborna, tack vare sina goda förutsättningar för vind- och kitesurf.

Playa de Maspalomas, Gran Canaria

Stranden Maspalomas på södra Gran Canaria kantas av naturreservatet och de storslagna sanddynerna med samma namn. Det lugna vattnet, en tre kilometer lång, gyllene sandstrand och flera hotell och lägenhetskomplex alldeles i närheten, gör denna plats ideal för familjesemestern.

Playa de Maspalomas. Foto: Canary Islands Tourism

Playa de Papagayo, Lanzarote

På södra Lanzarote ligger en av öns mest populära stränder; Papagayo. Det är svårt att motstå denna strand, som utgörs av en liten vik av finaste vita sand och med kristallklart, turkost vatten. Det är den perfekta platsen för de som vill prova på snorkling och dessutom en trygg plats för barnen att bada på, på grund av den goda sikten.

Playa de Papagayo. Foto: Canary Islands Tourism

Text: Helle Kikerpuu • 2021-09-17
SpanienKanarieöarna

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen