Annons
Annons

1135462.jpg

Restips

Här hittar du de bästa stränderna på Gran Canaria

Gran Canaria toppar listan över svenskarnas populäraste resmål i vinter så då kan det bli trångt på playorna. Men här är sju alternativ där sanden är fin och vattnet klart för alla sol- och badtörstande semesterfirare.

Text: • 2015-10-15 Uppdaterad 2021-06-23

Här hittar du de bästa stränderna på Gran Canaria
Strandpromenaden i Las Canteras. Foto: Thinkstock

Fakta Cran Canaria

Flygtid: 5,5 timmar
Medeltemperatur okt: 26 grader
Medeltemperatur nov: 24 grader
Vattentemperatur okt: 21 grader
Vattentemperatur nov: 20 grader

Las Canteras

Las Canteras ligger mitt i Las Palmas och är en perfekt strand för barnfamiljer tack vare det skyddande revet, La Barra, som gör vattnet grunt och varmt. Det skyddar också mot de värsta vågorna och undervattensströmmarna. Det finns ett stort utbud av restauranger och caféer och de flesta faciliteter man kan tänka sig som solstolar, duschar och parasoller. Fin sand och en trevlig strandpromenad. Enda minuset är att det kan bli kan bli lite molnigare här än på den södra delen av ön.

Maspalomas

Kanske den mest välkända stranden på Grand Canaria och en av de vackraste tack vare sina böljande sanddyner. Stranden är hela 2 800 meter lång och varje del har sin egen natur. Från finkornig sand som passar barnfamiljerna till lite mer rufft och stenigt som tilltalar vattensportare. Stranden länkas ihop med populära Playa Ingles och mellan stränderna ligger en liten nudiststrand för dem som gillar det. Gott om restauranger och turistbutiker.

Anfi del Mar

Den finaste stranden på södra delen av ön ligger strax utanför Arquineguin. Sanden har specialimporterats från Bahamas och vattnet är härligt turkost. Det är långgrunt och vågbrytare ser till att vattnet är lugnt att simma i. Eftersom stranden är relativt kort, bara 80 meter, kan det bli ganska trångt. Liten strandpromenad med restauranger och butiker.

Här hittar du de bästa stränderna på Gran Canaria
Amadores har vit sand och skyddat läge. Foto: Thinkstock

Amadores

Ligger ett stenkast från Puerto Rico och är skyddad av de omgivande klipporna vilket gör att vattnet är lugnt. Den hästskoformade stranden har fin, vit korallsand som plockats upp från havet och gör att vattnet ser extra turkosfärgat ut. Liten strandpromenad med restauranger med fin utsikt och ett bra utbud av faciliteter, men de omgivande stora hotellkomplexen gör att det kan kännas lite artificiellt. Lämpar sig bra för barnfamiljer.

Meloneras

Fin och lugn strand väster om Maspalomas som även uppskattas av lokalbefolkningen. Man kan gå från fyren i Maspalomas längs den två kilometer långa strandpromenaden för att komma till Meloneras som är en välmående turistort med en del designhotell. Restaurangutbudet är bra och varierat och inte lika ”turistigt” som vid Playa Ingles. Stranden är vindstilla och vattnet lugnt men det kan bitvis vara lite stenigt.

 

Här hittar du de bästa stränderna på Gran Canaria
Puerto de Mogan har både mysig strand och småbåtshamn. Foto: Thinkstock

Puerto de Mogan

På den solsäkra, södra delen av ön ligger Puerto de Mogan som från början var en liten mysig fiskeby men som vuxit till sig med åren och blivit en populär turistort. Fortfarande ändå med mer genuin känsla än de stora turistorterna. Mysig, skyddad strand som passar barnfamiljer. Kaféer, restauranger, och butiker ligger inom gångavstånd, men det är lite dyrare här än på andra orter. Här kan man också strosa runt i den lilla hamnen och titta på båtarna som är på väg över Atlanten.

Playa de San Felipe

För den som vill uppleva något mer äventyrligt. Stranden ligger på Gran Canarias norra kust vid den lilla byn San Felipe, och hit kan man åka om man vill söka sig bort från de stora turistorterna. Själva stranden är rätt stenig och undervattensströmmarna kan vara kraftiga så åker du med barn kanske det är bättre att välja en annan strand i närheten. Men för den som gillar att hoppa från klippor och snorkla passar det jättebra att åka hit.

Populära resmål: Hit reser svenskarna i vinter

Cityliv på Gran Canaria

15 situationer när det är extra jobbigt att resa med barn


Text: • 2015-10-15
RestipsSpanienGran CanariaUnderbara Spanien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen