Annons
Annons
Långa, lata dagar i solen – på en riktig paradisstrand. Så härligt! Montage: Istock

Långa, lata dagar i solen – på en riktig paradisstrand. Så härligt! Montage: Istock

Nyhet

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder

Turkost vatten, finkornig, kritvit sand och en svag bris som svalkar i värmen. Älskar du också att spendera timmar på playan? Tridadvisor har låtit sina besökare kora de tio bästa stränderna i ett av svenskarnas absoluta favoritländer – Spanien. Här är hela listan.

Text: Annika Jeppsson • 2016-05-12 Uppdaterad 2021-06-23

Spanien är en riktig svenskfavorit och egentligen kanske det inte är så konstigt att vi är så kära i landet. Det behagliga klimatet, den goda maten och de härliga stränderna gör det till en populär semesterdestination. Men vilken strand är egentligen bäst i det tapasälskande landet? Tripadvisor har låtit sina läsare kora tio-i-topp. Här är hela listan.

1. Playa de Ses Illetes (Formentera)

Formentera beskrivs som Balearernas vackraste ö. Den är inte lika exploaterad som sina storebröder Mallorca och Ibiza och kan ses som Spaniens svar på Karibien. Här ligger Playa de Ses Illetes, som toppar Tripadvisors lista. Glittrande, turkost vatten och gott om plats. Under en dag på denna beach kommer du bort från turisthetsen och slipper strängas – du kan faktiskt få en liten bit strandremsa för dig själv. Kanske inte så konstigt att just Playa de Ses Illetes korats till Spaniens bästa strand.

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
Här är Spaniens svar på Karibien. Visst blir man sugen? Foto: Istock

 2. El Cotillos stränder och laguner (Fuerteventura)

Kanarieöarnas näst största ö heter Fuerteventura. Där, på norra kusten, hittar du den mysiga genuina fiskebyn El Cotillo. Semesterpärlan är bland annat känd just för sina stränder och sina härliga laguner. Kilometer efter kilometer av kritvit sand och klarblått vatten uppskattas av semesterfirarna – men också av surfarna. Två orörda paradisstränder i området är Playa del Aguila och Playa Ajibe de la Cueva.

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
Semesterpärlan El Cotillo är känd just för sina paradisstränder och sina härliga laguner. Foto: Istock

3. Playa de Bolonia (Bolonia)

Bolonia är en lite fiskeby som ligger i Andalusien, 20 kilometer norr om surfingparadiset Tarifa. Där finns den relativt orörda Playa de Bolonioa – en härlig sandstrand som lockar många spanska familjer. Här kan du njuta sol, bad och ostört strandhäng. Inte helt fel!

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
Playa de Bolonia lockar både turister och många spanska familjer. Foto: Istock

4. Playa de Cofete (Fuerteventura) 

Den har beskrivit som en av Kanarieöarnas populäraste orörda stränder. Därför kanske det inte är så konstigt att Playa de Cofete placerar sig högt upp på Tripadvisors topplista. Den 12 kilometer långa stranden ligger på halvön Jandía på södra Fuerteventura. Med den näst intill obefintliga bebyggelsen i området bjuder Playa de Cofete på den ultimata frihetskänslan. I och med att stranden ligger så ostört så är det dock svårt att ta sig dit. Du har en rejäl promenad framför dig – men den är mödan värd.

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
På Playa de Cofete får du den ultimata frihetskänslan. Foto: Istock

5. Cala Conta (Ibiza) 

Omgiven av imponerande sanddynor och branta klippor ligger Cala Conta. Den populära stranden på Ibiza, 15 minuter med bil från San Antonio, erbjuder gyllene sand och kristallklart vatten. Cala Conte är dessutom en av öns bästa platser för att se vackra solnedgångar.

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
Underbara Cala Conta ligger omgiven av imponerande sanddynor. Foto: Istock

 6. Playa de Muro (Mallorca)

Den här paradisstranden ligger på Mallorca. Playa de Muro är sex kilometer lång och en plats där du finner lugn. Stranden är perfekt för barnfamiljer eftersom det är så långgrunt. På den västra delen, som ligger nära semesterparadiset Alcudia, finns det flera med resorter där du kan hyra solstolar och parasoller. På östra delen bli besökarna färre. Där möts du av en vacker vy med orörda sanddynor, tallar och enbuskar.

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
Playa de Muro är perfekt för familjesemestern eftersom det är så långgrunt. Foto: Istock

7. Playa de las Catedrales (Galicien) 

I populära Galicien, vid staden Ribadeo, ligger Playa de las Catedrales. Detta sägs vara provinsens finaste strand. Här finner du fantastiska klippformation, som blir till imponerade semesterfoton. Dessa formationer, som liknas vid katedraler, består av flera lager skiffer och har gett stranden sitt namn. Playa de las Catedrales ses som ett av provinsens sju naturliga underverk, visst blir man sugen på att åka dit?

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
Playa de las Catedrales sägs vara provinsens Galiciens finaste strand. Foto: Istock

8. La Concha (San Sebastián)

Inne i centrum av semesterpärlan San Sebastián i Baskien ligger La Concha (Snäckan). Stranden är 1,5 kilometer lång och har flera gånger utsetts till den finaste i världen. Här kan du njuta både av mysig citykänsla och beachhäng.

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
Njut av mysig citykänsla och beachhäng. Foto: Istock

9. Playa de Las Canteras (Las Palmas) 

I hjärtat av Las Palmas hittar du denna populära gyllene strand. Playa de Las Canteras är över tre kilometer lång och skyddas av ett naturligt rev, något som gör stranden attraktivt både för surfare och för dig som vill ta en rofylld simtur. Här kan du tillbringa många långa och lata timmar i solen. Njut!

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
Playa de Las Canteras lockar både för surfare och för dig som vill ta en rofylld simtur. Foto: Istock

10. Playa de La Barossa (Chiclana de la Frontera) 

I den andalusiska provinsen Cadiz ligger området Chiclana de la Frontera. Där finns den populära 6 kilometer långa stranden Playa de La Barossa. Den sägs vara en av de allra bästa stränderna vid den andalusiska kusten. Här får du allt en paradisstrand ska innehålla. Finkornig sand, vackra tallar, härliga sanddynor och kristallklart vatten. Vad väntar du på, ta dig ett dopp!

Topplistan: Här är Spaniens tio bästa stränder
Ta en promenad längs med Playa de La Barossa – en av de bästa stränderna vid den andalusiska kusten. Foto: Istock

Sponsrat: San Sebastián: Årets kulturhuvudstad är ett av världens bästa resmål

Sponsrat: Gran Canaria: Semesterparadiset som är okänd surfingpärla


Text: Annika Jeppsson • 2016-05-12
NyhetSpanienFuerteventuraKanarieöarnaListorSan Sebastian/DonostiaUnderbara Spanien

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen