Annons
Annons
Foto: Dave Swindells

Foto: Dave Swindells

Restips

10 hetaste klubbarna i London

Vi har letat upp Londons roligaste, underligaste och mest utflippade klubbar – för dig som vägrar gå hem efter att puben har stängt.

Text: Christian Daflos • 2009-11-17 Uppdaterad 2021-06-23

1 Ministry of Sound

Superklubbarnas superklubb

Man vet att en nattklubb är stor när den har sin egen bankomat i lokalerna. Ministry of sound är en sådan superklubb och värd sitt goda rykte. Superbokningar av house och techno-dj:er i världsklass varenda helg är regel snarare än undantag. Ett hett tips om du behöver fylla på kraftreserverna under kvällens gång är grillen på klubbens innergård.
Ett annat tips är att inte lägga ifrån dig saker då det tyvärr finns en hel del klåfingriga ficktjuvar på plats. Detta vägs dock upp av det enorma ljudsystemet och fantastiska ljuset. Är du en klubbräv är det nästan ett måste att gå hit, om inte annat för att skåda superklubbarnas Mecka.
Adress: 103 Gaunt Street
Tunnelbana: Elephant and Castle
Tel: +44-870-060 00 10
Inträde: 5–15 pund
http://www.ministryofsound.com

2 Fabric

Populärt och proppfullt

En av världens största klubbar för dansmusikälskare. Fabric är berömt för sitt ljudsystem och så populärt att man även startat ett skivbolag som ger ut mixar gjorda av dj:er som ska spela på klubben.
Det är också populariteten som är nackdelen med Fabric. Köerna kan vara oändliga och stället Ù?r ofta totalt fullsmockat. Satsa istället på att komma dit sent och festa långt in på morgonkvisten, så slipper du trängas. Klubben har på fredagar öppet till sex på morgonen och på lördagar ända till åtta. I musikväg är det drum ‘n bass, breakbeat och hiphop som gäller på fredagarna och techno och house på lördagarna.
Adress: 77 A Charterhouse Street
Tunnelbana: Farringdon Metropolitan
Tel: +44-207-336 88 98
Inträde: 5–18 pund
http://www.fabriclondon.com

10 hetaste klubbarna i London

3 Café de Paris

Västra Londons hotspot

På många sätt är Café de Paris representativt för västra och centrala Londons klubbscen. Musiken består av radiohits uppblandat med r’n’b, klientelet är lite äldre och drinkarna lite dyrare. Som så ofta i området kan dock dörrvakterna vara en smula otrevliga, men har du varit på Stureplan en löningshelg så är det här ingenting.
Café de Paris är ett riktigt bra alternativ om du tycker techno mest är tjatigt och istället vill fokusera på att festa och kanske spana in någon av kändisarna som brukar besöka stället.
Adress: 3-4 Coventry Street
Tunnelbana: Piccadilly Circus
Tel: +44-872-148 35 71
Ålder: 21
Inträde: 20 pund
http://www.cafedeparis.com

4 Koko

Fantastisk konsertlokal

Koko är ursprungligen en teater, men byggdes på åttiotalet om till nattklubb. Populär konsert­lokal med fantastisk inredning där de senaste och mest hajpade rock- och indiebanden spelar. Konserter på vecko­dagarna och mer klubb- betonat på helgerna. Känt för bra ljud och sina temafester i slutet av varje månad där alla klär ut sig till sagofigurer, zombies eller djungeldjur.
Adress: 1 A Camden High Street
Tunnelbana: Mornington Crescent
Tel: +44-870-432 55 27
Inträde: klubbar ca 5–15 pund, konserter varierar.
http://www.koko.uk.com

10 hetaste klubbarna i London

5 Last Days of Decadence

Tidsresa till tjugotalet

Klubb i Shoreditch inredd i art deco-anda. Liveband och dj:er spelar gammal swingjazz.
Majoriteten av publiken ser ut att vara hämtade från en gammal gangsterfilm. Man får lätt känslan av att ha förflyttats 80 år bakåt i tiden. Var dock inte orolig för att gå hit i jeans och t-shirt, det är nämligen absolut inget krav med tjugotalsoutfit för att få komma in.
Adress: 145 Shoreditch High Street
Tunnelbana: Old Street
Tel: +44-207-033 00 85
Inträde: gratis–9 pund
http://www.thelastdaysofdecadence.com

6 Notting Hill Arts Club

Hippt men trevligt

Sedan öppningen för nio år sedan har Notting Hill Arts Club varit en samlingsplats för stadens hipsters. Trots den höga hipphetsfaktorn är både gäster och personal genuint trevliga och stämningen alltid välkomnande.
Onsdagar har britpop-legenden Alan McGee sin klubb Death Disco, ett bra
val ifall du är sugen på att helt otippat hitta Courtney Love eller Mick Jones bakom skivspelarna.
Adress: 21 Notting Hill Gate
Tunnelbana: Notting Hill Gate
Tel: +44-207-460 44 59
Inträde: 6–8 pund
http://www.nottinghillartsclub.com

7 Dalston Superstore

Nyöppnad modeoas

Strax norr om Shoreditch ligger Dalston, som är ännu ett av alla trendiga områden i östra London. Här ligger också Dalston superstore som är det nya heta haket för unga modemedvetna Londonkids. Stämningen är trots detta avslappnad, även om det kan bli väldigt trångt under den senare delen av kvällen.
Musikmässigt spelas ofta en blandning av halvobskyra åttiotalshits och elektro. Är du modeintresserad är det dessutom värt att åka hit bara för att spana in alla klubbkids som visar upp sig på dansgolvet.
Adress: 117 Kingsland High Street
Tunnelbana: Dalston Kingsland
Tel: +44-207-254 22 73
Inträde: gratis–5 pund
http://www.dalstonsuperstore.com

10 hetaste klubbarna i London

8 Mulletover/Trailer Trash/Disco Bloodbath

Galna svartfester

De olika undergroundfesterna är måhända svårare att hitta än de vanliga nattklubbarna, men samtidigt är de en viktig del av Londons nattliv. Många anser dessutom att de är det absolut roligaste och mest utflippade festerna i stan, något för dig som söker en upplevelse utöver det vanliga. Förvänta dig mängder av folk, konstiga människor i konstiga kläder och oftast dunkande elektro eller techno.
Festerna flyttar runt och arrangeras i olika lokaler, ofta nedlagda industrilokaler eller gamla parkeringshus. För att hålla koll på när de äger rum är det enklast att gå in på de olika arrangörernas hemsidor. Där kan du dessutom boka förköpsbiljetter som är billigare än att betala i entrén.
Inträde: oftast mellan 8–15 pund
http://www.myspace.com/
http://www.clubtrailertrash.com
http://www.mulletover.co.uk

9 Heaven

Gayscenens superklubb

Londons största och populäraste klubb med uttalat fokus på gay­publik. Stämningen är spek­takulär med dragqueens och halvnakna manliga dansare till höger och vänster.
Heaven är ett sympatiskt kaos även för den straighta gästen, var dock beredd på oblyga kommentarer från samkönade. Har du inget problem med detta kommer du ha en fantastisk kväll på Heaven.
Adress: 9 The Arches, Villiers St
Tunnelbana: Charing Cross, Embankment
Tel: +44-207-930 20 20
Inträde: 5–10 pund
http://www.heavennightclub-london.com

10 T Bar

Gratis och bra

10Snarare klubb än bar, trots namnet. T Bar i östra London håller öppet till fyra på helgerna och lyckas ofta på något magiskt vis inofficiellt få dit stora discjockeys som är i staden. Superklubbarnas bokningar står alltså ofta här och vänder plattor helt utan förvarning.
Inträdet är alltid gratis och även om drinkarna är lite dyrare så är T Bar ett prisvärt och kul ställe om du gillar housemusik och hippt klientel.
Adress: 18 Houndsditch
Tunnelbana: Aldgate
Tel: +44-203-206 10 91
http://www.tbarlondon.com

10 hetaste klubbarna i London

Fler guider till London:

London – hipp storstad för tonåringar
London – hemliga klubbar, barer & burleskrestauranger
London 9 x klassiska pubar
Londons roligaste humorklubbar

 


Text: Christian Daflos • 2009-11-17
RestipsStorbritannienLondon

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top