Annons
Annons
Bara du, havet och 60 filmpremiärer. Är du den modige?

Bara du, havet och 60 filmpremiärer. Är du den modige?

Nyhet

Frivillig sökes: bo vid fyren och kolla film i en vecka – helt ensam

Pater Noster är den ikoniska fyren som ligger isolerad långt ute i havsbandet mellan Kattegatt och Skagerrak. Fyren och dess fyrvaktarbostad gjordes nyligen om till prisat hotell, och nu har man tillsammans med Göteborg Film Festival 2021 gått ut med en efterlysning: någon som vill bo på hotellet under festivalens sju dagar och följa filmprogrammet. Ensam.

Text: Sofia Zetterqvist • 2021-01-08 Uppdaterad 2021-06-23

Bara du, havet och 60 filmpremiärer

Ansökningen till uppdraget som filmfestivalstittare på Pater Noster är öppen. En person kommer sedan väljas ut att få uppleva total isolering från omvärlden på vad som med stor sannolikhet är världens mest isolerade biograf.

Mat kommer att skickas med i båten ut till ön men väl där är det bara du, fyren, havet och festivalens 60 filmpremiärer – i sju dagar. Varje dag kommer besökaren rapportera om sina upplevelser i en videodagbok.

Ett av årtiondets bästa hotell i världen

Men Pater Noster är inte vilket hotell som helst. Priserna har haglat över dem sedan invigningen förra året. Det är den gamla fyrmästarbostaden som stått övergiven sedan 1977 som nu blivit designhotell. Vid årsskiftet utsåg brittiska The Telegraph Pater Noster till 2020 års mest spännande nyöppnade boende.

– Det är verkligen ett tecken i tiden att en plats som är så pass otillgänglig, väderutsatt och karg slår högre än traditionell lyx. Pater Noster levererar precis det som dagens gäster eftersöker – äkthet, personlighet och avskildhet kryddat med fantastiska naturupplevelser och en spännande historia, säger Erik Nissen Johansen, grundare av Pater Noster.

Fler filmfestivalshotell

Om du inte känner dig så sugen på just ensligt fyrboende så finns det sju andra hotell i Västsverige som erbjuder coronasäkra sätt att följa filmfestivalen på. Förutom det officiella festivalhotellet Scandic Rubinen erbjuder också Lundsbrunns Resort & SPA, Bjertorp Slott, Bohusgården Hotell & Konferens, Le Mat Hotell i Jonsered, Kvarnen i Hyssna och Grand Hotel Alingsås filmfestivalupplevelser för två.

Checka in och kör ett filmmaraton med middagen beställd upp till rummet. Eller är du kanske den modige som beger dig ut till Pater Noster helt själv? Här ansöker du i så fall.

Ikoniska Pater Noster har blivit hotell


Text: Sofia Zetterqvist • 2021-01-08
NyhetSverigeHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top