Annons
Annons

Vilka är Sveriges senaste takbarer? Vi ger dig 10 stycken! Foto: pressbilder.

Nyhet

10 nya takbarer i Sverige

Utsikten, solen som aldrig skuggas, vinden som fläktar – känslan av att vara on top of the world! Visst är det något särskilt härligt med takterrasser? Vi ger dig 10 av Sveriges nyaste – från Skellefteå till Malmö.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-08-11 Uppdaterad 2023-12-12

1. Above, Göteborg

Med inspiration från Miami

I juni slog det nya giganthotellet Scandic Göteborg Central upp dörrarna, bara ett par hundra meter från Göteborg Centralstation. På toppen: en takterrass förstås! Stadens högsta och största dessutom. I takbaren Above kan du äta och dricka med panoramavy över älven i en miljö som för tankarna till Miami.

Lästips: Krogguide: 11 restauranger i Göteborg

Takterrassen Above i hotellet Scandic Göteborg Central. Foto: Scandic.

2. Cuckoo on the Roof, Göteborg

En sommarflört i Palma

På våning 11 i Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg hittar du den sprillans nya takbaren Cuckoo on the Roof. En urban oas alldeles intill kajkanten på Lindholmen med utsikt över staden. Blommor, solsängar, bubbel och lättare tilltugg utlovas. Som en resa till någon solig takterrass i Palma – utan att du behöver flyga!

Cuckoo on the Roof ligger högst upp i Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg. Foto: pressbild.

3. Moreno Pizza, Göteborg

Världens största pizzeria

Med sina 3 pizzaugnar, 20 pizzabagare, och plats för upp till 1 650 gäster slog Moreno Pizza upp dörrarna i maj – som världens allra största pizzeria. Förutom en ölhall inomhus finns en biergarten på taket. Du hittar både pizzan och takbaren i en omgjord biograf i Majorna, Göteborg.

Läs mer: Världens största pizzeria öppnar i Sverige

4. Rooftop Bar, Helsingborg

Japanskt på sydamerikanskt vis

För drygt ett år sedan fick Helsingborg en takbar! AMA – Nikkei restaurant & rooftop bar hittar du högst upp i Clarion Hotel Sea U. Där kan du njuta av hantverkscocktails och smårätter som kombinerar japanska och peruanska smaker tillverkade på lokala råvaror. Restaurangens namn, AMA, är japanska för ”havskvinnor” och kommer från de fridykande kvinnorna som för 2000 år sedan började handplocka ostron och pärlor längst den japanska kusten. Något värt att hylla!

Det bästa av japanskt och peruanskt – och nordiskt. Foto: Clarion.

5. Scandic Oceanhamnen, Helsingborg

Med hållbarhet i fokus

Helsingborgs senaste takterrass invigdes i maj och hittas längst ut på piren i stadsdelen Oceanhamnen med utsikt över Öresund. Takterrassen som även rymmer en pop up-bar är stadens högsta och ligger i hotellet Scandic Oceanhamnen. Ett helt nytt hotell där hållbarhet fått största fokus. Bland annat är allt vin och öl som serveras i hotellets barer ekologiskt, mestadels på tapp.

Eko och reko i Helsingborg. Foto: Scandic.

6. ÖK Smak & Tak, Linköping

Linköpings första takbar

Ta en drink med utsikt över Linköpings takåsar! I början av sommaren öppnade äntligen Linköpings första takbar. ÖK Smak & Tak hittas i LINK Business Center som ligger intill Stångån, i botten restaurang med uteservering och i toppen takbar.

Linköpings takåsar. Foto: Getty images.

7. The Terrace, Malmö

Miami i Malmö

Takbaren The Terrace hittas högst upp i restaurangen Eatery Social Taqueria i centrala Malmö. En restaurang signerad stjärnkocken Marcus Samuelsson och som drivs av Clarion Hotel Malmö Live. Den nya takbaren öppnade i våras och vill ge en känsla av att befinna sig downtown Miami – men i Malmö.

The Terrace i Malmö bjuder på häng på hög nivå. Foto: pressbild.

8. The Wood Hotel, Skellefteå

Världens högsta trähotell

Ta en drink i toppen av världens högsta trähus! För ett år sedan invigdes The Wood Hotel by Elite i Skellefteå – 20 våningar byggt av trä från lokala skogar, med en skybar högst upp signerad restaurangen Miss Voon. Den som vill ha mer än mat och dryck beger sig även till nybyggda Sara Kulturhus som fått sitt namn efter bygdens stolthet, författaren Sara Lidman.

9. Holken, Stockholm

Växtbaserat och jävligt gott

I maj öppnade Holken – en ny sommarklubb på takterrassen till restaurangen ChouChou i MOOD-gallerian, Stockholm. Rätterna som serveras är växtbaserade, och i baren serveras bland annat naturviner. Kulinarisk ledare för restaurangen är Gustav Johansson som driver Sveriges största veganska matblogg Jävligt Gott.

Drink vid en fågelholk hos Holken! Foto: MOOD Stockholm.

10. Basta, Stockholm

Capri & cocktails

”Stockholms hetaste takterrass” om vi ska tro Basta-gänget själva. Basta är alltså en italiensk bar och restaurang som i sommar tog över takterrassen högst upp i Åhlens City i Stockholm. Napolitansk pizza och pasta utlovas i en miljö inspirerad av den italienska semesterön Capri. Buon appetito!


Text: Sofia Zetterqvist • 2022-08-11
NyhetRestipsSverigeGöteborgMat och dryck

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen