Annons
Annons
Ett kök i timmerstuga och ett sovrum på gård

Vi gillar mysiga stugor där man kan hänga vid brasan på kvällarna och upptäcka närområdet på dagarna. Foto: Mikael Martinsson/Anders Niva

Sverige

4 mysiga stugor som går att hyra på Airbnb

Vi längtar till en stuga med brasa och snö utanför dörren. Här är 4 favoriter på Airbnb du kan hyra för vintrig mysfaktor.

Text: Helle Kikerpuu • 2021-12-08 Uppdaterad 2023-10-27

Vemdalsskalet

Mysig skidstuga med bastu

För en som älskar att mysa till det och krypa ner under filten framför brasan (eller i hängstolen) så finns det risk att man helt glömmer att åka skidor och istället spenderar dagarna i den här skidstugan i Vemdalsskalet. Det här är ett stort och generöst flervåningshus med ski-in/ski-out precis vid skidbron vid Hildings backe. Efter en dag i backen kan man värma sig i bastun, jacuzzin eller framför braskaminen. Läs mer här.

Vemdalen är ett skidmekka och det finns såväl backar som skidspår för längdskidåkare Tips: Ta dig an Högfjällsrundan med stopp på den populära våffelstugan Samesvistet – cirka tio kilometer.

Här vill vi hänga efter en tur i backen. Foto: Airbnb

Gällivare

Designad timmerstuga och norrsken

Vi älskar den här designade timmerstugan så mycket att vi nästan inte vill rekommendera den utan ha den för oss själva, men ack – vi är generösa på Vagabond. Det här 100 år gamla timmerhuset med en historisk omgivning ligger utanför den lilla byn Nilivaara med natur, kultur och fiskeupplevelser i närområdet. Härliga rum med så mycket kärlek i detaljerna, speciellt ”barnrummet” där det finns en skattkista med leksaker till barnen och sällskapsspel för hela familjen. Läs mer här.

Har du tur och lämnar brasan en stund kan du skåda ett annat ljus – norrsken.

Taiga Forest Lodge – design, hög mysfaktor och bekvämt. Foto: Mikael Martinsson 

Örebro

Bullerbyidyll på bondgård

Ge oss lugn, söta små lamm, en mysig bondgård med möjlighet till city-häng i Örebro. Är det någongång man ska bo ett stall så är det nu – renoverat med finess, snygg och ombonande inredning och alla förnödenheter man kan behöva. Kryp upp i hängstolen, kör en runda mini-biljard och lär känna bondgårdens alla invånare; hästar, katter och människor. En favorit alla säsonger! Läs mer här.

Tar du dig in till Örebro kan du hälsa på spökena på slottet eller besöka friluftsmuseet Wadköping. Barnfamiljer borde göra ett besök på Lost City, ett äventyrsbad i djungelmiljö medvattenrutschbanor, vågbassäng, akvariepool, vildfors, klättervägg, bubbelpooler och eget barnområde för minisarna. 

Ja tack, vi vill lajva ”Alla vi barn i Bullerbyn” och mysa med söta små lamm. Foto: Airbnb

Gävle

Spännande krypin med unik inredning

Det är som att falla igenom kaninhålet till Underlandet, men med mindre crazy och mer wow-faktor. Mitt i Gamla Gefle finns detta spännande boende med privat innergård och jacuzzi, samt bastu. Slå dig ner i en chesterfieldfåtölj och ta in inredningen som är en slags kombination av gammal brittisk och svensk design. Det finns prylar och detaljer i alla vrår och vintertid lyser gården upp med gran och juleljus. Läs mer här.

Härifrån är det blott ett stenkast till Julbocken (om den inte brunnit ner). Vill du uppleva någonting speciellt finns Sveriges Fängelsemuseum med utställningen ”Jul på fängelset”.

Mysigt på vintern, men inte fy skam på sommaren heller. Foto: Foto: Airbnb

Text: Helle Kikerpuu • 2021-12-08
SverigeHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen