Annons
Annons

Hur modig är du egentöigen? Nu kan du testa gränsen på Gothia Towers under Halloween. Foto: Rum 13

Sverige

Vågar du checka in på Göteborgs läskigaste hotellrum

Halloween blir alltmer populärt i Sverige. Nu kan du testa gränsen för ditt mod, eller ska vi säga din rädsla, genom att hyra rum 13 på Gothia Towers.

Text: Helle Kikerpuu • 2021-10-06 Uppdaterad 2021-10-06

Har du planer på att vara i Göteborg någon gång under hösten? Är du ute efter en väldigt speciell hotellupplevelse, ja då ska du boka hotellrum nr 13 på Gothia Towers.

–  Rum 13 är vår stora nyhet för årets höst i Göteborg. Här pratar vi inte om lite spindelväv i hörnen, utan mer en sorts skrämsel som får håret på armarna att resa sig. Vi ser att intresset för Halloween ökar för varje år och vid sidan av Halloween på Liseberg finns massor av upplevelser på tema höstrys i staden, säger Andrea Jovell, chef Marknad & Kommunikation på Göteborg & Co.

Stängd dörr från klockan 21

Ok, vad är det som gäller? Lämna in mobiltelefonen vid incheckningen, dra ett djupt andetag och öppna dörren till Rum 13. Ta ett steg in i rummet och hör hur dörren stängs bakom ryggen. Klockan är 21.00 och en lång natt väntar.

– Vi vill självklart inte berätta exakt vad som kommer att hända under natten. Det vi kan säga är att det kommer vara många pulshöjande överraskningsmoment, och det kommer alltid gå att kontakta personal, om det skulle bli för läskigt, säger Jessica Westh, affärsutvecklare på Göteborg & Co.

Spökfria rum och läskigheter

För den som önskar en lugnare vistelse finns det gott om spökfria hotellrum i Göteborg. Och under den vakna tiden finns det många läskigheter i staden under hösten. Det går att välja och vraka mellan skrämmande stadsvandringar, teater med skräckinslag, mordgåtor, skräckhus på Liseberg, spindlar på Universeum och spöken på Alfons Åbergs Kulturhus.

Information om bokning:

  • Det hemsöka hotellrummet finns att boka på Gothia Towers från 16 oktober till 6 november
  • Max 1 natt per familj
  • Lägsta rekommenderade ålder för barn är 10 år

Text: Helle Kikerpuu • 2021-10-06
SverigeGöteborg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen