Annons
Annons

1265583.jpg

Restips

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland

Känn magpirret i vindtunneln i Bottrop, utforska raviner i Cheimgau eller surfa i München. Vi har samlat 10 äventyr för dig som inte bara vill äta currywurst och strosa runt i storstäder under Tysklandsresan.

Text: Johanna Jackson • 2016-04-30 Uppdaterad 2021-07-21
Annons

1. Åk wakeboard och vattenskidor i Rastede

Under sommaren går vattenskidliften varm på Beachclub Nethen. Centret ligger vid en bred sandstrand på kanten av en sjö i kommunen Rastede, drygt 12 kilometer norr om den nordvästtyska staden Oldenburg.

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
En bit av tropikerna i Tyskland? Strandklubben och wakeboardcentret Beachclub Nethen. Foto: Beachclub Nethen.

Här kan man hyra både vattenskidor och wakeboard och flera hopp finns längs med banan. När man har slitit ut sig i vattnet kan man slappna av i centrets bar. Strandklubben anordnar även house-festivalen Oldenbora Open Air som lockar ungefär 10 000 besökare årligen. Mer info: beachclub-nethen.de

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Foto: Beachclub Nethen.

2.™?Surfa i Nordsjön och München

Visste du att det gick att surfa i Tyskland? Det går! Surfvänliga vågor slår in på flera platser vid Tysklands Nordsjökust. Två platser är av särskilt intresse. Den 40 kilometer långa stranden på den distinkt formade ön Sylt går ut som en båge mot Nordsjön och tar emot två-meters vågor som i alla fall kan få det att pirra till rejält i magen på nybörjare. Ön ligger på gränsen till Danmark och är tack vare dess festsugna klientel lite som Tysklands Visby. En annan ö som lockar surfare i Tyskland är sanddynbeklädda Norderney som är en del av de Ostfrisiska öarna. 

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Vidsträckta dyner på Sylt. Foto: Istock.

Dessutom är även flodsurfingen i Münchens flod Isar känd över hela världen. Här gäller det dock att vara proffs för att bemästra vågorna. Och även om du inte vill hoppa i vattnet är det en fascinerande syn och roligt att bevittna om man har vägarna förbi. 

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Flodsurfing i Englischer Garten, München. Foto: Istock.

3. 100 meter över marken i Mörsdorf

Hängbron Geierlay öppnade i slutet av 2015 och blev snabbt en succé som lockar tusentals turister som vågar trotsa sina darrande ben och ge sig ut på den 360 meter långa och svajiga promenaden. Den imponerande konstruktionen sträcker sig 100 meter över trädtopparna och är Tysklands längsta hängbro.

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Svindlande hängbro i västra Tyskland. Foto: Joshi71 via Creative Commons.

Bron ligger nära Mörsdorf i bergskedjan Hunsrück 9 mil väster om Frankfurt. Från bergen utgår dessutom ett gäng vandringsleder i varierande längd och svårighetsgrad. Mer info: geierlay.de

4. Vind- och kitesurfa i Sankt Peter-Ording

Den lilla strandorten Sankt Peter-Ording i nordvästra Tyskland är en av Europas bästa platser för kitesurfing. I fjol hölls en av delfinalerna i världsmästerskapen här och dess långa sandstränder lockar dessutom solbadare och en och en annan vindsurfare. 

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Sant Peters-Ording ligger i Kreis Nordfriesland och är känt för sina stylthus. Foto: Istock.

Förutom att vind- och kitesurfa är kite buggying –  då man åker efter ett segel i en sorts låg trehjuling – också en populär strandaktivitet. Området erbjuder även hästridning, golf och tennis. 

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Kitesurfing utanför Sank Peters-Ording. Foto: Istock.

5. Klättra på en krigsbunker i Hamburg

Hamnstaden Hamburg är en het blandning av gammalt och nytt. Ett exempel på detta är en gammal ABC-bunker från 80-talet i stadsdelen Schanzenviertel som gjorts om till en klättervägg. 

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Foto: Kilimanschanzo.de

Väggen drivs av en klätterklubb som erbjuder instruktörsledda lektioner för 55 euro på efterfrågan. Enklast (och billigast) är dock att komma på söndagar mellan 15.00 och 17.30 då klubben håller öppet hus och erbjuder gratis prova-på-klättring. Mer info: kilimanschanzo.de

6. Swisha fram i luften i München  

Sätt igång pulsen med en hisnande resa 40 meter upp i luften över Münchens Olympiastadium. Du spänns fast i en vajer som sedan tar dig med på en åktur 200 meter tvärs över arenan.

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Foto: Sayaq Adventures.

Åkturen som kallas för “Flying Fox” är dock inte det enda adrenalinhöjande momentet under upplevelsen. Man måste ju ta sig till startpallen först. Det görs med en promenad på stadiumets tak. Utsikten över Münchens takåsar får du på köpet. Mer info: sayaq-adventures.com

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Foto: Sayaq Adventures.

7. Forsränning på floden Iller

Ta en fartfylld färd på Iller och njut av den vackra omgivningen som kantas av höga snötäckta berg. Den vilda floden flyter genom de bergrika delarna i det sydtyska området Allgäu innan den mynnar ut i Donau och både kanotturer och forsränning är populära aktiviteter här.  

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Forssa fram på floden Iller. Foto: Istock.

Det finns flera arrangörer som anordnar forsränningsupplevelser på floden. Guiders.deraftingzentrum.de och canyoningallgäu.de för att nämna några.  

8. Inomhusskidåkning i Bottrop    

Är det soligt ute men du längtar efter snö? I världens längsta konstgjorda skidbacke i Bottrop är det minusgrader året om. Backen är 640 meter lång men kommer snart bli snuvad på rekordtiteln av en 1,2 kilometer lång inomhusbacke som planeras att byggas i Dubai. 

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Foto: Alpincenter.

Alpincenter ligger 45 minuters bilväg utanför Düsseldorf och erbjuder inte bara en skidbacke utan även en rodelbana, en rep-park och en vindtunnel för den som vill prova på hur det känns att hoppa fallskärm ­– pÙ� ett bekvämt avstånd till fast mark. Ett besök i skidbacken är dessutom relativt prisvärt, för drygt 300 kronor får du ett dagspass, utrustning, buffet och tre glas vin eller öl. Mer info: alpincenter.com

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Foto: Alpincenter.

9. Utforska raviner och forsa fram på flottar i Chiemgau

Det kulliga området Chiemgau ligger vid foten av de Bayerska alperna och erbjuder en mängd aktiviteter för den äventyrslystne. Här kan man bland annat prova på att fira sig nedför vattenfall, klättra upp för hala klippor och simma igenom vattenfyllda hörn och passager på väg genom ravinen. 

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Foto: Istock/Predrag Vuckovic

Eller så kan man välja att flyta fram i forsen på sin egna personliga gummiflotte. Riverbugs kommer från Nya Zeeland och är som en mycket mindre – och blötare – variant av en kanot. Man sitter nedsänkt i vattnet och paddlar sig fram med hjälp med simfötter. Mer info: sayaq-adventures.com

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Riverbug – guppa fram i en personlig flotte och styr med simfötter. Foto: Riverburg.me.

10. Skärmflyg över slott, skog och berg

Sväva fram högt upp i luften som en fågel och blicka ner över det tyska landskapet som ligger hundratals meter under dina fötter. Att skärmflyga tillsammans med en instruktör, vid en så kallad tandemflygning är en härlig upplevelse och lite mindre nervpirrande än att hoppa fallskärm. 

10 adrenalinfyllda aktiviteter i Tyskland
Foto: Fly Royal.

Det går att skärmflyga på flera ställen i Tyskland men med utgångspunkt i den charmiga staden Füssen i Bayern får du inte bara utsikt över bergen utan har även chansen att få flyga över sagoslottet Neuschwanstein. Mer info: fly-royal.de

Sponsrad artikel: 10 häftiga platser du aldrig skulle gissa låg i Tyskland

Hon reste jorden runt på jakt efter kärlek – dejtade 75 män i 22 olika länder

6 anledningar till varför resande förändrar dig till det bättre – del 2

13 djurkonton att följa på Instagram för reseinspiration

Här är den galna vattenrutschkanan som du måste skriva under ett avtal för att få åka


Text: Johanna Jackson • 2016-04-30
RestipsTysklandAktiv semesterFantastiska TysklandHamburgListorMünchenWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top