Annons
Annons
En ny katamaran kommer köra den snabbaste färjerutten mellan Sverige och Tyskland. Foto: FRS

En ny katamaran kommer köra den snabbaste färjerutten mellan Sverige och Tyskland. Foto: FRS

Nyhet

Ny snabbfärja till Tyskland har snart premiär

Från Sverige till Tyskland på bara 2 timmar och 30 minuter när tyska rederiet FRS tar över färjelinjen mellan Ystad och nordtyska hamnstaden Sassnitz. Premiärfärden avgår den 17 september 2020.

Text: Helle Kikerpuu • 2020-08-26 Uppdaterad 2021-06-23

Höghastighetskatamaranen Skåne Jet har två passagerardäck med plats för 700 personer ombord. Fordonsdäcket rymmer upp till 210 bilar och ger också plats för husbilar och bussar. En stor on board-butik och ett varierat matutbud. Katamaranens maxfart är 44 knop, en hastighet som dock inte tillhör FRS normalregister för denna linje.

–  Vi har utvecklat ett miljöoptimerad driftläge för denna linje. Vi kommer att köra färjan i det mest bränsleeffektiva läget och ändå kunna erbjuda passagerare den snabbaste färjetrafiken mellan Tyskland och Sverige med en restid på bara 2,5 timme”, säger Moritz Bruns, vd för den nya linjen.

Börjar som ett test

Resor med höghastighetskatamaranen kommer finnas mellan 17 september och 1 november och kan alltså bokas.

– I år inleder vi med en kortare testsäsong innan vi startar den fullskaliga verksamheten våren 2021. Vi kommer att ta till oss av erfarenheter och den återkopplingen vi får in i höst för att vidareutveckla vårt resekoncept till nästa år och ytterligare anpassa det till kundernas behov, säger Moritz Bruns.

Bokningar för katamaranen, som kommer att avgå två gånger dagligen mellan Ystad och Sassnitz från torsdag till söndag, kan göras via hemsidan. Från och med 17 september kan biljetter också köpas direkt i båda hamnarna.

FRS rekommenderar online- bokning som den billigaste bokningsmetoden där man också erbjuder välkomstpaket vid lanseringen av linjen. Från och med säsongen 2021 planerar FRS att erbjuda resepaket inklusive hotellboende och andra turisttjänster.

Pris: Vuxen utan bil mellan 24 (ca 250 SEK) och 29 euro (ca 300 SEK) enkel resa. Vuxen med bil mellan 75 (ca 779 SEK) och 99 euro (ca 1020 SEK). Vuxen med cykel kostar 34 euro (ca 350 SEK).

Ny snabbfärja till Tyskland har snart premiär
Karta över färjerutten mellan Sverige och Tyskland. Foto: FRS

Cykelweekend längs tyska rivieran

Stor guide: 50 måsten i Berlin

Trafikverket föreslår direkttåg Malmö–Köln


Text: Helle Kikerpuu • 2020-08-26
NyhetTyskland

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen