Annons
Annons
Lovisa Granberg

Lovisa Granberg

Belgien

Romantisk weekend – våra bästa tips

Ni har redan gjort Paris, Venedig och Rom. Det finns fler romantiska städer i Europa! Ge exempelvis Brygge, Segovia och Reims en chans.

Text: Lovisa Granberg • 2009-02-10 Uppdaterad 2021-09-14

R(h)en romantik

Koblenz, Tyskland

Överraska din älskling med en resa till Koblenz, en naturskön gammal hamnstad i västra Tyskland där floderna Rhen och Mosel möts. Namnet Koblenz kommer av latinets “confluentes”, som betyder just ‘de sammanflytande’. Koblenz är fylld av historiska sevärdheter. Kolla in det framträdande nyklassicistiska slottet från slutet av 1700-talet i den nyare stadsdelen, närmast Rhen. Eller låt er förflyttas tillbaka till medeltiden bland byggnaderna som rymmer den äldre stadsdelen Altstadt. I Koblenz finns även ett underhållande utbud av teatrar och museer. Besök förslagsvis museet i fästningen Ehrenbreitstein, som ursprungligen är en borg från 1000-talet. Staden är centrum för vinhandel, så passa på att ta några glas (eller flaskor).
Förslag på boende: Hotel Trierer Hof, ett trestjärnigt hotell i hjärtat av Koblenz.
Adress: Clemensstrasse 1.
Pris: Från 618 kr. (66 euro)

Romantisk weekend - våra bästa tips

Sagolika Segovia väcker varma känslor

Segovia, Spanien

Låt er svepas in i romantikens töcken och vakna upp av en kyss eller flera i förtrollande Segovia, beläget på en kalkstensklippa sju mil nordväst om Madrid. Här finns den medeltida borgen Alcazár, som med sina två ståtliga torn sägs ha gett Walt Disney inspiration till den tecknade versionen av Törnrosa. Blir ni less på vacker utsikt och känslan av rosa moln kan ni knalla ner i slottets källare. I de mörka rummen kan ni beskåda svärd, lansar och grymma tortyrredskap.
Missa inte heller att ta en titt på Segovias omtalade romerska akvedukt.
Förslag på boende: Eurostars Plaza Acueducto. Fyrstjärnigt hotell i centrala Segovia, några av rummen har utsikt mot den romerska akvedukten.
Adress: Avenida Padre Claret 2-4.
Pris: Från 497 kr. (53 euro)

Staden där kärleken går genom magen

Brygge, Belgien

Smakupplevelsen av smältande choklad ger en euforisk lyckokänsla som påminner om hur det känns av att vara förälskad. Släpp endorfinerna fria och låt hjärtat slå några extra slag då ni bjuder varandra på praliner i mysig historisk miljö i belgiska kanalstaden Brygge. Brygge anses även vara en av världens bästa ölstäder, så passa på att varva chokladen med några av de 450 olika ölmärken som finns där.
Förslag på boende: Hotel Het Gheestelic Hof, trestjärnigt hotell i centrala Brygge, nära Saint Salvators katedralen.
Adress: Heilige-Geeststraat 2.
Pris: Från 843 kr. (90 euro)

Bli kär i staden med medeltidsatmosfär

Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik anses vara en av världens vackraste städer och är belägen på en klippig halvö vid Adriatiska havet. Stäng världen ute en stund och finn varandra innanför den medeltida ringmuren i den södra delen av staden. Strosa runt i de slingrande kalkstensgränderna och besök det lilla torget innanför Pileporten. Där kan ni slå er ned vid Onofrios stora fontän, öppna en flaska av Kroatiens egenproducerade vin och kanske önska er något.
Förslag på boende: Hotel Starigrad, ett av två hotell innanför murarna.
Adress: Od Sigurate 4.
Pris: Från 853 kr. (91 euro)

Låt kärleken bubbla i Champagne

Reims, Frankrike

Korka upp, snurra, sniffa, smutta och ha det skönt tillsammans i franska Reims med mousserande vin från det nordöstra vindistriktet med samma namn – Champagne. Drycken bör givetvis åtnjutas på plats, och gärna med en bit mat. Broschyren “Le guide des hôtels-restaurants en Champagne-Ardenne” kan fås från turistbyrån och guidar er till det franska köket. På den lokala turistbyrån kan ni även höra er för om det finns några champagneprovningar, då det på grund av en öppnad champagneflaskas korta hållbarhetstid endast brukar anordnas för grupper. Om det inte förstör stämningen alltför mycket kan ni även förundras över den enorma gotiska katedralen Notre-Dame från 1200-talet. Den ser rätt läskig ut, vilket i och för sig kan tänkas ha både för- och nackdelar.
Förslag på boende: Best Western Hôtel De La Paix. Ett hotell mitt i staden, ett stenkast från katedralen.
Adress: 9 Rue Buirette.
Pris: Från 881 kr. (94 euro)


Text: Lovisa Granberg • 2009-02-10
BelgienFrankrikeKroatienSpanienTysklandDubrovnikListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top