Här har du bland annat utsikt över Empire State Building. Foto: 230 Fifth

Här har du bland annat utsikt över Empire State Building. Foto: 230 Fifth

USA

Igloobaren i New York – här kan du dricka cocktails i en bubbla

Det finns ingen brist på barer i New York. Men det finns inte många vattenhål i metropolen där du kan dricka drinkar i en platsbubbla samtidigt som du har en 360 graders utsikt över Manhattans ikoniska skyline.

Text: Johanna Jackson • 2017-01-24 Uppdaterad 2021-06-23

Välkommen till en av New Yorks coolaste bubbelbarer. Och nej, det är så klart inte bubbel som i mousserande vin vi menar utan stora genomskinliga bubblor som man kan äta mat och dricka cocktails i, samtidigt som man skyddas från det kyliga vädret utanför.

Vagabond har tidigare skrivit om Bar 54 på Hyatt Times Square som installerade två bubbelkonstruktioner förra året, men det finns en bar som var före med konceptet.

230 Fifth började att sätta upp plastigloos på sin takterrass redan 2014 och har sedan dess återupplivat konceptet varje vinter, skriver Travel and Leisure.

De rymmer 11 personer åt gången och förutom att bubblorna är uppvärmda så erbjuder baren dessutom fluffiga morgonrockar till sina gäster – perfekt för den envise New York-resenären som inte vill ge upp idén av att avnjuta ett glas på en av stadens takbarer bara för att det är vinter.

Igloosen är öppna fram till mars och inga reservationer krävs. På menyn står bland annat kryddiga martinis och varm äppelcider spetsad med rom. 

New Yorks bästa skybarer

New York – guide till Brooklyns bästa mat

6 unika restaurangupplevelser i Thailand


Text: Johanna Jackson • 2017-01-24
USANew York

Scroll to Top