Annons
Annons

Varje år utser resemagasinet Conde Nast Traveler årets hetaste hotell – här är New Yorks hetaste! Foto: Stephen Kent Johnson & Pendry Manhattan West & Sean Davidson.

Restips

New Yorks hetaste hotell 2022

Cederträ, panoramafönster och ekologisk frukost. Vill du bo hippt i delstaten New York? Då ska du spana in dessa 4 nyöppnade hotell som enligt resemagasinet Condé Nast Traveler är årets hetaste hotell!

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-07-13 Uppdaterad 2022-07-21

1. Ace Brooklyn

Kreativt i Brooklyn

Hotellkedjan Ace har gjort sig känd genom åren för sina trendiga hotellkoncept där modern design möter en urban vibe. Nu har man även öppnat ett hotell i New Yorks kreativa stadsdel, Brooklyn. Ace Brooklyn är en mix av plywood, betong, industriella detaljer och konstverk från lokala artister. Tips är att besöka deras lobby för att laptop-jobba bland hippa människor – eller invänta happy hour vid femtiden. Utanför står två picknickbord för den som behöver! Hotellet har även en restaurang och bageri som erbjuder bakverk och brunch-rätter att frossa i.

Foto: Stephen Kent Johnson.
Foto: Stephen Kent Johnson.

2. Piaule Catskill

Cederträ bland Catskillbergen

Catskills är ett naturskönt område drygt två timmar med bil från New York city. Området är känt för sina vackra berg, Catskillbergen, många vandringsleder och sin avslappnade mentalitet – det var bland annat här Woodstockfestivalen hölls på en mjölkgård 1969. I det nybyggda hotellet Piaule Catskill sover du i stugor designade så att det ska kännas som om du sover bland träden. Med inspiration från både skandinavisk och japansk design har man velat skapa ett hållbart boende för den som vill fly storstaden en stund. Väggar och tak i cederträ, lokalproducerad mat, designbastu, yogarum och utomhuspool väntar.

Foto: Sean Davidson.
Foto: Sean Davidson.

3. Pendry Manhattan West

Mitt på Manhattan

Häng bland coola kreatörer på det nyöppnade lyxhotellet Pendry Manhattan West mitt i New York city. Med mjuka sammetssoffor, gröna växter och möbler från mitten av 1900-talet vill man skapa en känsla av amerikansk västkust fast på Manhattan. Hotellet har två restauranger, en elegant cocktail-bar, ett mysigt kafé och en whiskeybar på taket. Den som kostar på sig Pendry-sviten får både piano och walk-in-closet på köpet. Alla rum kommer med fönster från golv till tak och utsikt över Manhattans skyskrapor.

4. Inness

Amerikansk lantgård i modern tappning

Bland söta byar, storslagen natur och hippies i Catskillbergen ligger det nyöppnade hotellet Inness. Ett lantligt retreat som även det hämtat inspiration från skandinavisk design men i kombination med en mer rustik och amerikansk vibe. Du kan antingen bo i gårdshuset eller i minimalistiska stugor vid skogsranden. I restaurangen serveras ekologisk mat med inspiration från Italien och Mellanöstern. Hotellområdet rymmer även golfbana, tennisbana pool och mängder av vandringsleder.

Foto: Adrian Gaut.
Foto: Christian Harder.

Text: Sofia Zetterqvist • 2022-07-13
RestipsUSAHotellWeekendresa

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen