Annons
Annons
Foto: IBL

Foto: IBL

Restips

Okända ön utanför New York – perfekt för en dagsutflykt

Inte långt från New York finns ett lugn. En ö fri från ljudet av kaotisk trafik, bländande neonskyltar och stora folkmassor. Fire Island utanför Long Islands södra kust är en välbevarad hemlighet få svenskar känner till.

Text: • 2018-06-05 Uppdaterad 2021-06-23

Här finns inga bilar, bara vacker natur och en helt fantastisk sandstrand. Ön som är drygt fem mil lång och bara drygt en och en halv kilometer bred är en verklig kontrast till livet på New Yorks gator. Maffiga sommarhus skymtar fram bakom små butiker lÙ?ngs de smala gränderna. Väl på stranden är det svårt att inte sluta ögonen och bara lyssna på vågorna som skvalpar mot strandkanten. Och vill man inte drömma sig bort i en solstol kan man ägna tiden åt att surfa, segla och spela tennis. 

Okända ön utanför New York – perfekt för en dagsutflykt
Fire Islands 1800-talsfyr. Foto: Istock.

Efter en dag på Fire Island väntar en båttur tillbaka till staden som aldrig sover. Men innan dess kan man med fördel uppleva den vackra solnedgången och avnjuta en god middag på restaurangen Le Dock precis vid vattnet i Fair Harbour. Efter ett tag försvinner solen som färgar himlen i djupröda färger, ner mot horisonten. 

För att komma till Fire Island tar du enkelt en färja från Bay Shore, Long Island. fireisland.com 

15 somriga tips till New York


Text: • 2018-06-05
RestipsUSANew York

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen