Annons
Annons
Foto: Thinkstock.

Foto: Thinkstock.

Kuba

Historiska beslutet: Snart kan du flyga mellan USA och Kuba

För första gången på över 50 år kan det bli möjligt att flyga mellan USA och Kuba. I torsdags meddelade USA:s utrikesdepartement att kommer att återuppta den kommersiella lufttrafiken mellan länderna.

Text: Johanna Jackson • 2015-12-18 Uppdaterad 2021-06-23

I maj  2015 blev det klart att färjor skulle få börja trafikera linjer mellan USA och Kuba och igår, den 17 december stod det klart att de båda länderna har träffat en överenskommelse om att återigen införa kommersiella flygningar dess emellan. Det skriver bland annat CNN.

Beslutet som kommer ett år efter att länderna officiellt återupprättade diplomatiska förbindelser, välkomnades av amerikanska flygbolag. Ett flertal har redan uttryckt sitt intresse för att starta flygningar till den karibiska ön. 

De flesta stora amerikanska flygbolagen som United Airlines, JetBlue, American Airlines och Delta har sagt att man nu kommer att undersöka möjligheterna att starta reguljärtrafik till och från Kuba.

Initialt kan så många som 12 flygningar om dagen komma att tillåtas, enligt Travel Mole. Dock finns det fortfarande vissa restriktioner för amerikanska medborgare som vill besöka Kuba. Regelrätt turism är inte tillåtet men andra typer av resor är det. 

Så luras turister av lurendrejare på Kuba

Kuba i bilder: 14 foton som visar livet i tidlösa Havanna

Här är nya flygbolaget på EU:s svarta lista


Text: Johanna Jackson • 2015-12-18
KubaNyhetUSAFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top