Annons
Annons
Foto: Istock

Foto: Istock

Nyhet

Nya regler för handbagage vid USA-resor

Strängare regler för mängden pulver som passagerare som reser till eller inom USA får ha med sig i handbagaget införs. De nya reglerna träder i kraft den 30 juni och begränsar mängden pulver till 350 milliliter per passagerare.

Text: Johanna Jackson • 2018-06-29 Uppdaterad 2018-06-29

Beslutet kommer från den amerikanska transportmyndigheten TSA som ansvarar över säkerhetsfrågor i landet. Redan förra året infördes de nya reglerna på inrikesflyg och nu kommer reglerna alltså även gälla för folk som reser in till USA. Numera kommer man alltså endast att få ta med sig högst 350 milliliter pulver i handbagaget.  Det kan handla om välling, mediciner, smink eller proteinpulver.  

Undantag kommer att kunna ges vid receptstyrkta mediciner och, i vissa fall, välling. Ett tips till föräldrar som reser med barn är att ta med sig pulvermat i obrutna originalförpackningar, enligt Swedavias presschef Hans Uhrus. 

– Det är lätt tänkt att man tar plastpåsar med vällingpulver, men det är bättre med originalförpackningen. Det stärker trovärdigheten, säger han till Aftonbladet.

Kontrollen av mängd pulver kommer inte att ske i den vanliga säkerhetskontrollen, utan vid gaten. Än så länge finns det ingen tydlig information om hur exakt kontrollerna kommer att ske. 

– Informationen vi har fått tagit del av är än så länge begränsad. Men ett urval av passagerarna kommer att kontrolleras av säkerhetspersonal eller personal från flygbolaget, säger Hans Uhrus till Vagabond. 

Finns det risk att detta försenar ombordstigningen? 

– Vår ambition är att det inte kommer att göra det. Men som alltid är det bra att komma i god tid när man ska resa till USA. Mitt tips är att packa ner allt pulver man vill ha med sig i sitt incheckade bagage.

 


Text: Johanna Jackson • 2018-06-29
NyhetUSAFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen