Annons
Annons

700969.jpg

Bulgarien

Tobias tipsar om resmål 2009

Vagabonds chefredaktör Tobias Larsson, 31 år, ger sina tips till årets bästa resmål 2009.

Text: • 2008-12-19 Uppdaterad 2008-12-19

Favorit: Panama

Min bästa resa 2008 var utan tvekan den till Panama, som har otroligt mycket mer att erbjuda än den trista huvudstaden och den tråkiga Panamakanalen. Här finns orörda stränder, paradisöar och ett djur- och naturliv i världsklass. Välj mellan karibisk kust eller stillahavskust (det är bara åtta mil mellan dem) och boka in åtminstone en barfotavecka hos de fascinerande kunaindianerna i havsbandet mellan Colombia och Panama.

Åk 2009: Namibia

Det är ingen slump att Namibia är med i den fantastiska BBC-serien Planet Earth. Dubbelt så stort som Sverige och med bara knappt två miljoner invånare så är Namibia för södra Afrika vad Norrland är för Sverige. Här finns världens högsta sanddyner, ökenelefanter, vita och svarta noshörningar och spännande kulturer som himba och san. En resa att minnas, med andra ord.

Åk 2009: Berlin, Tyskland

Hösten 2009 är det 20 år sedan muren föll. Bered er på ett kalasår i Europas kanske roligaste klubb- och kulturstad. Boka resan redan nu!

Åk 2009: Colombia

Designhotell, storslagna nationalparker och vidsträckta stränder kanske inte är det första som man förknippar med Colombia, men visst finns de där, bara man plockar russinen ur kakan. Lämna barnen hemma, läs på om säkerhetsläget och gör sedan resan som går långt bortom de upptrampade turiststigarna. Mina favoriter är karibiska kuststaden Cartagena, nationalparken Tayrona och kaffedistriktet.

Skippa: Bulgariens svartahavskust

Här finns mycket av det som gör en semester till en skön terapi för själ och kropp: bra stränder, ständigt skinande sol och röda prislappar på det mesta, inklusive resa och mat och dryck på plats. Ändå är stora delar av Bulgariens svartahavskust en tragiskt instängslad semesterhistoria: maten är usel, det kulturella utbytet är lika med noll och allt bortom stranden är en orgie i smaklöshet och semesterfylla. Att allt sedan drivs av organiserad brottslighet gör ju förstås inte saken bättre.


Text: • 2008-12-19
BulgarienColombiaNamibiaTysklandUSABerlin

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top