Annons
Annons
Foto: Getty Images

Foto: Getty Images

Nyhet

9 svenska ölställen på topplistan över världens bästa

Sugen på en riktigt god öl i helgen? Då behöver du inte undra vart du ska. Ölsajten Ratebeer har släppt sin topplista med världens bästa ölställen – där nio svenska barer finns med.

Text: Marlon Appelgren • 2019-01-25 Uppdaterad 2019-01-25

Artikeln publicerades först på King Magazine.

När det är fredag och helgkänslan börjar infinna sig brukar man även påminnas om hur gott det faktiskt är med öl. Och nu finns det ännu en anledning att ge sig ut i vintermörkret för en kall på stan. Sverige har nämligen några av världens bästa ölställen, enligt en internationell rankinglista av ölälskare runt om i världen.

Det är sajten Ratebeer som har presenterat sin årliga sammanställning av vad som varit bäst under året inom ölvärlden. På sajten får olika ölfantaster betygsätta ölställen och kommentera var man helst ska gå för att få en fin helkväll i ölets tecken.

Under en veckas tid kommer olika kategorier att presenteras och nu är det klart vilka barer, restauranger och butiker som fick bäst betyg under fjolåret. Nio svenska bryggpubar, restauranger och barer finns med på listan, som alltså bygger på olika Ratebeer-användares betyg under 2018.

Här är Sveriges bästa ölställen enligt rankinglistan:

Restaurang: 
Akkurat, Stockholm 
Man In The Moon, Stockholm 

Bar: 
Haket, Göteborg
Brewers Beer Bar Tredje Lång, Göteborg 
The Rover, Göteborg 
Oliver Twist, Stockholm 
Ölrepubliken, Göteborg
3 Små Rum, Göteborg
Malmö Brewing & Taproom, Malmö 

Se hela rankinglistan här.


Text: Marlon Appelgren • 2019-01-25
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen