Asien är en världsdel förknippad med mat som får smaklökarna att gå i spinn. Curry, wok, sushi, det mesta hittas i det asiatiska köket. Nu har finsmakare världen över röstat fram sina favoritserveringar på kontinenten.

I sin svaghet för den asiatiska matkulturen har företaget Miele, mest känt för att producera köksprodukter, för andra året gett ut Miele Guide, en sammanställning av de bästa restaurangerna i Asien.

En panel bestående av 85 renommerade restaurangrecensenter och matskribenter gav förslag på 1 054 av de serveringar de besökt och kulinariskt uppskattat. 1 214 till matställen nominerades av en läsargrupp. Sammanlagt hade allmänheten mer än 2 200 olika restauranger att rösta fram som just sin favorit. Förra årets tvåa, L’Atelier de Joel Robuchon i Hong Kong, har till år övertagit listans första plats. En lista som domineras av Hong Kong.

Nedan följer Asiens topp-20-restauranger 2009/2010 enligt Miele Guide

1. L’Atelier de Joel Robuchon, Hong Kong, Kina
2. Iggy’s, Singapore
3. Robuchon a Galera, Macau, Kina
4. Jaan par Andre, Singapore
5. Les Amis, Singapore
6. Mozaic, Bali, Indonesien
7. Gunther’s Modern French Cuisine, Singapore
8. Laris, Shanghai, Kina
9. Ku De Ta, Bali, Indonesien
10. Yung Kee, Hong Kong, Kina
11. Bukhara, New Delhi, Indien
12. Beijing Da Dong Roast Duck Restaurant, Beijing, Kina
13. Zanotti II Ristorante Italiano, Bangkok, Thailand
14. M on the Bund, Shanghai, Kina
15. Nobu, Hong Kong, Kina
16. Caprice, Hong Kong, Kina
17. Antonio’s, Cavite, Filippinerna
18. Aubergine, Manila, Filippinerna
19. Fook Lam Moon, Hong Kong, Kina
20. L’Atelier de Joel Robuchon, Tokyo, Japan