Annons
Annons
Snittpriserna på flygresor har minskat mest till USA, men priserna faller även för flygbiljetter till flera europeiska storstäder. Foto: Istock.

Snittpriserna på flygresor har minskat mest till USA, men priserna faller även för flygbiljetter till flera europeiska storstäder. Foto: Istock.

Nyhet

Prisras på flygbiljetter väntas i sommar

I sommar förväntas flygpriserna sjunka med 9 procent. Ökad konkurrens och fler flyglinjer ligger bakom de pressade priserna. Glada nyheter för alla som inte redan bokat sommarens utlandssemester med andra ord.

Text: Johanna Jackson • 2017-05-19 Uppdaterad 2021-06-23

Under sommarmånaderna förväntas flygpriserna minska med i snitt nio procent. Det visar färsk statistik från resebyrån Ticket. 

– Det går att tjäna tusenlappar på att flygpriserna sjunker. Snittpriserna är anmärkningsvärt låga. Titta bara på Berlin, där snittpriset är knappt 1 500 kronor i sommar, säger Karin Starkman Ahlstedt, PR- och kommunikationsansvarig på Ticket Privatresor.

Allra mest faller priserna på resor till USA, i snitt 15 procent. Jämfört med förra året har snittpriset på flygbiljetter till amerikanska resmål minskat med runt en tusenlapp, från 6 384 kronor till 5 437 kronor, enligt Tickets statistik. 

Gällande flygbiljetter för resor till europiska storstäder har priserna fallit mest till Paris och Prag, där man i snitt får räkna med att betala 2 000 kronor för en flygresa. 

Om man är ute efter att fynda på reguljärbiljetter finns det alltså goda chanser. Men det är ändå bra att vara ute i god tid, eftersom priset på flygbiljetter generellt brukar stiga ju närmare resans avgång kommer.  

Prisras på flygbiljetter väntas i sommar
Till Milano har snittpriserna minskat med 13 procent.

Billighetstoppen – städerna där flygpriserna faller mest:

1. New York, -18,8%

2. Los Angeles, -18,8%

3. San Francisco, -18,2%

4. Paris, -17,1%

5. Prag, -14,9%

6. Milano, -13,1%

7. Miami, -12,9%

8. Nice, -12,7%

9. Larnaca (Cypern) -12,5%

10. Berlin, -11,5%

Källa: Ticket, snittpriset på flygresor bokade till och med 3 maj, avresa 1 juni–30 augusti. 

15 somriga tips till New York

Insidertipset: Världens bästa burgare

13 roliga saker att göra i Paris – som inte kostar dig en krona


Text: Johanna Jackson • 2017-05-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen