Annons
Annons
Foto: Istock.

Foto: Istock.

Nyhet

Bottenlistan: Det här stör svenskarna mest på hotellet

Dåligt wifi, folk som paxar solstolarna eller festande ungdomar? Nej, vanligast att irritera sig på är dålig mat på boendet, följt av dåligt städade rum. Det visar Tickets senaste Sifoundersökning.

Text: Johanna Jackson • 2018-06-19 Uppdaterad 2018-06-19

När man är utomlands är boendet för många en viktig del av resan. Och det är många faktorer som spelar in för att vistelsen ska bli så bra så möjligt. Läge, service, renlighet och pris för att nämna några. Men vilka är de största störningsmomenten på boendet? Dålig mat, enligt undersökningen från Ticket. Över en tredjedel, eller 37 procent, av de tillfrågade svarade att bristande kvalitet på maten var det som de stör sig på mest. 

På fjärde plats rankar svenska resenärer inget eller dåligt funderande wifi som det främsta störningsmomentet på semesterboendet – betydligt mer störande än till exempel paxade solstolar eller långa in- och utcheckningstider. Vikten av wifi skiljer sig dock kraftigt åt mellan de olika åldersgrupperna. Klart viktigast är wifi för resenärer i åldern 18-30 år, där hela 41 procent upplever bristande uppkoppling som det som irriterar mest. I åldersgruppen 51-65 år är motsvarande siffra endast 15 procent. 

– Ett bra fungerande wifi på hotellet är för många svenska resenärer mycket viktigt. Om boendet då inte erbjuder wifi, eller om det fungerar dåligt, upplevs detta då som mycket störande. Vikten av wifi har dock minskat sedan roamingavgifterna inom största delen av Europa slopades förra sommaren, säger Katarina Daniels PR- och kommunikationsansvarig hos Ticket.

Vad av följande är de främsta störningsmomenten på boendet när du är utomlands?

 1. Dålig mat, 37 procent
 2. Dåligt städade rum, 33 procent
 3. Lyhörda rum, 30 procent
 4. Inget eller dÙ�ligt fungerande wifi, 28 procent
 5. Att inte kunna justera temperatur på rummet (för kallt/varmt), 25 procent
 6. Högljudda och skrikande barn, 24 procent
 7. Festande ungdomar, 15 procent
 8. Gäster som paxar solstolar tidigt på morgonen, 14 procent
 9. Långa in- och utcheckningstider, 14 procent
 10. Dåliga gardiner för fönstren (ljus som väcker mig på morgonen), 6 procent
 11. Barn och vuxna som skvätter på solande när de ligger vid poolen, 2 procent
 12. Annat, 5 procent

Läs fler artiklar: 


Text: Johanna Jackson • 2018-06-19
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top