Annons
Annons

Vad sägs om att flytta till en karibisk paradisö? Foto: GettyImages

Nyhet

Därför erbjuds svenskar medborgarskap på Karibisk paradisö

Vad sägs om att flytta till en karibiska paradisö? Svenskar erbjuds ett historiskt medborgarskap på Saint-Barthélemy – en f.d. svensk koloni.

Text: Redaktionen • 2022-04-01 Uppdaterad 2022-03-31

I nästan 100 år var Saint-Barthélemy, även kallad St Barth, en svensk koloni. Huvudstaden Gustavia fick sitt namn efter Gustav III. Idag är Saint Barthelemy en av Karibiens lyxigaste öar, men du behöver inte vara miljonär för att resa hit. På Saint Barthelemy kan man njuta av stränder, fönstershoppa i tjusiga butiker och dyka bland korallrev.

Men efter pandemin vill öns myndigheter ställa om från att vara beroende av turism till att vara ett av världens nav för företagare, med fokus på digitala småföretagare. Kopplingarna till Sverige kan därför komma att knytas ihop på nytt. Sverige har nämligen valts ut som ett av tre länder vars invånare erbjuds medborgarskap om man är beredd att flytta till paradisön och ta med sig jobbet.

Även andra yrkesgrupper är av intresse. Bland annat är ön i behov av undersköterskor, barnmorskor och elektriker. I höst kommer man kunna ansöka om medborgarskap, men hur processen kommer se ut är ännu oklart.

Så packa badväskan, glöm inte simfötterna och ….. April april! Vi får hålla oss tillgodo med Sveriges paradisöar. Tur att vi har ett av världens bästa pass och kan resa till praktiskt taget hela världen.


Text: Redaktionen • 2022-04-01
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen