Dricka öl och resa runt? Ja tack. Foto: Istock

Dricka öl och resa runt? Ja tack. Foto: Istock

Nyhet

Det här jobbet är drömmen för dig som älskar resor och öl

Tänk att få lägga till titeln ölhistoriker på cv:t. Nu söker The Smithsonian Institute's Museum of American History en person till denna åtråvärda tjänst.

Text: Elisabeth Andersson • 2016-08-03

Goda nyheter för dig som älskar att resa – och att dricka öl.

Nu erbjuder The Smithsonian Institute’s Museum of American History en lyckligt lottad ölälskare chansen till drömjobbet.

Institutet letar just nu efter en ölhistoriker för ett tre år långt uppdrag i Washington. Jobbet går ut på att resa runt i USA, testa så många craft beers, eller hantverksöl på svenska, som möjligt och dokumentera dina erfarenheter. 

Som om inte alla förmåner vore nog är lönen dessutom helt ok. 64 650 dollar, vilket motsvarar mer än 550 000 svenska kronor, erbjuder Smithsonian i årslön.

Men det är inte bara att resa runt och avnjuta god öl från små lokala bryggerier som ingår i tjänsten. Ölhistorikern förväntas också intervjua ölbryggare, skriva artiklar om öl och göra research infÙ?r utställningar och arkiv. Totalt finns det 4 269 bryggerier i USA, så ölhistorikern kommer helt klart ha en hel del att göra.

Och tyvärr är vi nog inte alla kvalificerade för jobbet, eftersom de söker någon som har en högre examen i historia och erfarenhet av vetenskaplig forskning. 

Men drömma kan man ju alltid.

Här kan du läsa mer om tjänsten, sista ansökningsdag är den 10 augusti.

Källa: News.com.au

Tio ölfestivaler du inte får missa i sommar

Här är städerna där du får betala mest för en öl

Byn i Nya Zeeland har för många jobb – söker nya invånare


Text: Elisabeth Andersson • 2016-08-03
Nyhet

Scroll to Top