Annons
Annons
De biometriska säkerhetstunnlarna kommer kanske inte bli lika läckra som en riktig akvarietunnel, men säkert betydligt trevligare än en lång kö. Foto: Istock.

De biometriska säkerhetstunnlarna kommer kanske inte bli lika läckra som en riktig akvarietunnel, men säkert betydligt trevligare än en lång kö. Foto: Istock.

Nyhet

Dubai: Här skrotas passkontrollerna – byts ut mot virtuella akvarietunnlar

Världens största flygplats skrotar passkontrollen. Istället kommer passagerare gå igenom långa tunnlar utrustade med kameror med ansiktsigenkänning-teknik. Satsningen rullas ut 2018 och blir det första i sitt slag.

Text: Johanna Jackson • 2017-11-10 Uppdaterad 2021-06-23

Virtuella tunnlar med 80 kameror som scannar ansiktet på den som passerar. Det kommer bli verklighet på Dubais internationella flygplats, skriver Omni och hänvisar till flera medier. Förhoppningen är att den nya tekniken ska innebära snabbare passage och minska köer vid säkerhets- och passkontrollerna.

Insidan av tunnlarna kommer att se ut som massiva akvarier, men skärmarna kan även ställas om till att visa upp reklam eller andra miljöer, skriver Lonely Planet. 

Men det finns en tanke med att just visa upp färgglada fiskar, de ska nämligen fånga resenärernas uppmärksamhet så att kamerorna har en chans att fotografera deras ansikten ur flera vinklar och säkerställa deras identitet, skriver The Independent.

När man har kommit ur tunneln får man antingen ett grönt eller rött ljus beroende på om man är fri att fortsätta eller om man behöver gå åt sidan för vidare kontroller. 

Europas första undervattensrestaurang öppnar i Norge

5 häpnadsväckande vandringsstigar som kommer att göra dig knäsvag

Spanien får största konstgjorda stranden i Europa

Dubai: 8 måsten i lyxmetropolen


Text: Johanna Jackson • 2017-11-10
NyhetDubaiFlyg

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen