Nyhet

“Facebook används för att skryta om resan”

Nästan varannan svensk använder Facebook på semesterresan utomlands, enligt en färsk TNS-Sifo-undersökning. Var fjärde tycker att många skryter om sina semesterupplevelser i sociala medier.

Text: Redaktionen • 2011-01-26

Undersökningen är beställd av Europeiska reseförsäkringar och genomfördes under en vecka i januari. 1 107 personer svarade.

De vanligaste skälen till att man använder Facebook på semestern utomlands är att hålla sig uppdaterad om vad som händer (21 procent), och att lägga upp egna bilder från sin semester (12 procent). 4 procent gör det “för att retas med vänner som inte är ute och reser”.
Bland de som inte använder Facebook på sin utlandssemester tycker 63 procent att man inte bör vara uppkopplad på semestern. 15 procent är osäkra på hur hög kostnaden egentligen är för datatrafiken. Och 10 procent vill inte att andra ska veta att de inte är hemma – man kan förmoda att det handlar om inbrottsrisk i hemmet.

Sammanlagt 26 procent tycker att väldigt många eller ganska många skryter om sina semesterupplevelser på Facebook och i olika sociala medier.


Text: Redaktionen • 2011-01-26
Nyhet

Scroll to Top