1039757.jpg

Nyhet

Facket hotar med sympatistrejk – 1 900 svenska piloter kan beröras

Stora konsekvenser väntar den svenska flygtrafiken om fackföreningen Svensk pilotförening gör slag i sitt hot att ta ut sina medlemmar i en sympatistrejk.

Text: Johanna Jackson • 2015-03-04

Konflikten mellan det norska facket och Norwegian pågår för fullt. Nu har den svenska fackorganisationen Svensk pilotförening meddelat att man överväger att ta ut sina medlemmar i en sympatistrejk. Det skriver SVT.

Om facket beslutar att göra det skulle det kunna innefatta piloter på bland annat SAS, Malmö Aviation, Tui och Novair och totalt har organisationen 1 900 medlemmar som skulle kunna tas ut i en sympatistrejk.

– Det är möjligt att så kommer att ske. Vi har inte tagit något beslut än men vi har det under övervägande. Men vi överväger inte att göra det just nu. Skulle så ske kan vi ta ut våra andra medlemmar i andra flygbolag som SAS, Malmö Aviation, Tui och Novair i strejk som en sympatikonflikt, säger Svensk pilotförenings handlingschef Tommy Larson till SVT.

Enligt Tommy Larson står förhandlingarna i Norge för tillfället still och innan Svensk pilotförening tar ett beslut om en eventuell sympatistrejk så avvaktar man nästa drag från det norska facket. 

Bildkälla: Flickr/markyharky/Creative Commons.

Läs även:

Norwegian riskerar konkurs – så ska du agera som kund

 


Text: Johanna Jackson • 2015-03-04
Nyhet

Scroll to Top