Annons
Annons
Foto: VISIT FAROE ISLANDS/Getty Images

Foto: VISIT FAROE ISLANDS/Getty Images

Nyhet

Färöarna stänger – ska storstädas

Sista helgen i april håller Färöarna stängt för turister. Anledningen är underhållsarbete – och den som vill får mer än gärna hjälpa till.

Text: Linnéa Axelsson • 2019-02-21 Uppdaterad 2021-06-23

Varje år besöks Färöarna av cirka 110 000 turister som vill upptäcka ögruppens fantastiska natur. För att bevara det råa men sköra landskapet har man bestämt sig för att stänga ner destinationen för turister den 26–27 april och ha en underhållshelg. 

– För oss handlar turism inte bara om siffror. Vi välkomnar med glädje besökare varje år men vi har också ett ansvar mot vårt lokalsamhälle och vår vackra natur, som vi värnar om, att kunna säkra en hållbar och ansvarsfull utveckling, säger turistchefen Guðrið Højgaard i ett uttalande. 

Det som ska åtgärdas under dessa dagar är bland annat att stigar och leder ska etableras vid välbesökta platser för att undvika slitage på naturen, utkiksplatser ska sättas upp för att bättre bevara fågelreservaten samt att skyltar och ledmarkeringar ska förbättras. Arbetet kräver inga förkunskaper.  

Frivilliga välkomnas att delta på underhållsdagarna ’� de 100 första som registerar sig får mat och logi under tre nätter som tack för sin arbetsinsats. Städhelgen kommer sedan att rundas av med en festmåltid för alla som deltagit i arbetet. 

Färöarna stänger – ska storstädas
Foto: VISIT FAROE ISLANDS

 Är du sugen på att hjälpa till med storstädningen? Här hittar du mer information. 

Vagabond listar: 4 bästa djur- & naturresorna 2019

Norge bästa resmålet 2019, enligt Vagabond


Text: Linnéa Axelsson • 2019-02-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen