Annons
Annons
Hundar, katter och andra husdjur kan mår väldigt dålig under nyår. Foto: Matty Anderson / EyeEm/GettyImages

Hundar, katter och andra husdjur kan mår väldigt dålig under nyår. Foto: Matty Anderson / EyeEm/GettyImages

Nyhet

Flygplatshotell välkomnar husdjur för raketfritt nyårsfirande

Nyår kan vara en stressig dag och natt för hundar, katter och andra husdjur. Arlanda Airport har fyrverkeriförbud med en mils radie, något som Clarion Hotel Arlanda Airport tagit fasta på. För sjunde året i rad arrangerar kedjans alla flygplatshotell "Happy Dog".

Text: Helle Kikerpuu • 2019-12-13 Uppdaterad 2021-06-23

Då många hundar och katter blir rädda under nyår rekommenderar landets veterinärer att man firar på en lugn plats. Vissa åker till landet, men nu kan man också välja att ta in på Clarion Hotel Arlanda.

’? Vet man om att man har ett husdjur som är rädd för fyrverkerier rekommenderar vi att man lämnar stan under nyårshelgen. På och i närheten av en flygplats är den optimala platsen att vistas då det råder fyrverkeriförbud. I år samarbetar vi med Clarion Hotel Arlanda och kommer att bjuda på tips och råd under nyårshelgen till hotellets gäster och fyrbenta sällskap, säger Caroline Caldemar, legitimerad veterinär på FirstVet.

Clarion Hotel Arlanda Airport var först med att erbjuda hundägare att ta med sig husdjur till hotellet. Numera har samtliga flygplatshotell inom kedjan anammat konceptet.

Flygplatshotell välkomnar husdjur för raketfritt nyårsfirande
Ta in på hotell med bästa vännen över nyår. Foto: Clarion Hotel Helsinki Airport/Lili Nissilä

Rekordmånga bokningar

I år firar 380 hundar ett lugnt och tryggt nyår på hotellet. Det är en ökning med 60 hundar från föregående år och hotellets rekord i antalet bokade “djurrum”. Men det är inte bara hundar som är välkomna, under åren har man även checkat in katter, en papegoja och en sköldpadda.

– Happy Dog konceptet har verkligen blivit en succè. Sedan starten 2013 så har antalet fyrbenta gäster ökat årligen. I år bokades rummen upp redan på alla hjärtans dag. Succèn ligger inte bara i att vi erbjuder hotellrum till husdjur utan att hela helgen är fylld av aktiviteter, säger Björn Callin, VD Clarion Hotel Arlanda Airport

Under hela helgen kommer det ske olika typer av aktiviteter för hundarna och deras ägare. Husse och matte kan välja att göra sin hund sällskap pÙ� rummet eller att äta nyårsmeny på hotellets restaurang, Kitchen and Table eller nyårsbuffé i Runway.

För information om nyårshelgen, läs här!

Vill du ta med dig ditt husdjur på resan? Tänk på det här!

Möt Lilibet – lyxhotellets egna huskatt

5 hundvänliga resmål i Europa


Text: Helle Kikerpuu • 2019-12-13
NyhetDjur & naturHotell

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top