Annons
Annons
Han knäppte vinnarbilden på Vagabonds och Olympus fototävling. Foto: Mike Wigunsjö

Han knäppte vinnarbilden på Vagabonds och Olympus fototävling. Foto: Mike Wigunsjö

Nyhet

Fototävling på Instagram avgjord – vinnaren korad!

Nu är vinnare i Vagabond och Olympus fototävling korad. Det kom in otroligt många fina bilder och vi vill tacka alla som medverkade. Här är vinnarbilden och fotografen som knäppte den.

Text: Karin Wimark • 2019-11-29 Uppdaterad 2021-09-15

Nu har vi utsett vinnaren i Vagabond och Olympus fototävling på Instagram. Vi gratulerar Mike Wigunsjö som tog hem högsta pallplats med sin vackra bild på ett forsande vattenfall i Vemdalen. Den fick oss att vilja utforska Sveriges alla hörn ännu mer! Stort grattis till vinsten av systemkameran Olympus E-M5 Mark III. 

Vinnaren är… 

Namn: Mike Wigunsjö

Bor: Gotland

Grattis Mike… Berätta om vinnarbilden!

Jag hade nyligen sett en film om campingliv på Youtube varpå jag hittade ett klipp från Vemdalen i Jämtland. Jag blev alldeles fascinerad av de fem vattenfallen som finns där, så jag bokade ett vandrarhem, packade ihop väskan och åkte dit för en weekend. Bilden är tagen från ett av fallen. Jag minns att jag tänkte ”är det där ens Sverige?” Det var otroligt vackert!

Vart kommer ditt fotointresse från? 

För drygt två år sedan tog mitt liv en vändning och jag plockade upp kameran igen. Sedan dess har jag andats fotografering. Det är en passion där jag känner mig fri på något vis. Tidigare gick jag mycket i skogen och fotade med min telefon. Men så såg jag alla fina bilder på Instagram och tänkte att sådana vill jag också ta. Så jag började läsa på, skaffade till slut en systemkamera och sedan dess älskar jag att fotografera just för att jag verkligen är i nuet och inget annat existerar.

Vart går din drömfotoresa? 

Island är en klassiker som man egentligen måste upplev någon gång. Jag har varit på väg dit flera gånger, men med två små barn blir prioriteringarna andra. Dolomiterna är också en dröm, där jag varit som barn, men gärna åka tillbaka till i vuxen ålder och med fotograferandet som intresse. Sist men inte minst Oregon i USA som tycks ha allt i en och samma delstat – kustlinjen, vattenfall, skogar, öken.

 

Vinnarbilden

Fototävling på Instagram avgjord – vinnaren korad!
Underbart vackra Vemdalen i Jämtland. Foto av: Mike Wigunsjö

Tågresedagen 6 december: Bli inspirerad inför nästa tågsemester


Text: Karin Wimark • 2019-11-29
NyhetFotografiTävling

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Rulla till toppen